Riješite se bora prirodnim putem

bore

Bore su veliki problem za žene, a najbolji način da ih se riješite je upravo u vašoj kuhinji.
Postoji nekoliko načina koji vam mogu pomoći da pomladite svoje lice, bez kupnje skupih preparata.

Smjesa bjelanjaka

Odvojite bjelanjke od žumanjaka i istucite vrhnje od bijelog dijela jajeta. Prstima nanesite pjenušavu kremu na lice. Smjesu držite na licu najmanje pola sata, a ako vam je ugodno, možete spavati s maskom. Ujutro isperite kožu hladnom vodom i primijetit ćete da je mekša, nježnija i zategnutija.

Maslinovo ulje

Maslinovo ulje jedna je od najvažnijih namirnica u našoj prehrani. Prokuhajte šest do osam šalica vode i ulijte u veliku zdjelu. S ručnikom na glavi “parite” kožu 15 minuta. Zatim nanesite nekoliko kapi maslinovog ulja i nježno umasirajte u kožu lica, a posebnu pozornost posvetite područjima gdje se stvaraju bore (oči, čelo, koža oko usana…). Maslinovo ulje će prodrijeti u dublje slojeve kože i tako smanjiti pojavu bora.

Krastavci

Krastavci su puni silicija, prethodnika kolagena, pa je stoga izvrstan saveznik u borbi protiv bora. Naribajte jedan veliki svježi krastavac i procijedite ga. Natopite vatu sokom od krastavca i nanesite na lice. Ostavite da djeluje pola sata, a potom kožu dobro isperite vodom. Postupak ponavljajte svaki dan, a već za nekoliko dana bit će vidljivi prvi rezultati.