Rješenje za hiperpigmentacijske mrlje

hiperpigmentacijske

Koža kao najveći pokrovno – vezivni organ ljudskog tijela, prva je crta obrane od vanjskih faktora bilo da se radi o UV zračenju ili zagađenju. Hiperpigmentacijske mrlje jedna su od glavnih manifestacija tih vanjskih utjecaja na površini kože i sve češći problem brojnih žena svih dobnih skupina i tipova kože. Iako same po sebi ne predstavljaju ozbiljniji zdravstveni problem, privlače neželjenu pažnju i narušavaju samopouzdanje. Sunčevo je zračenje po kožu opasno tijekom cijele godine, no s dolaskom sezone jačih UV zračenja, potrebno je pozabaviti se s eventualnim oštećenjima kože i već nastalim hiperpigmentacijskim mrljama te prevenirati nastanak novih.

Melanogeneza

Izvor hiperpigmentacijskih mrlja naziva se melanogeneza, biokemijski proces preko kojeg se stvara melanin. Kada je koža izložena, primjerice prejakom sunčevom zračenju, melanociti reagiraju stvarajući višak pigmenta melanina, koji zatim stvara smeđa područja na koži. Zbog svakodnevnih štetnih utjecaja, posebice onečišćenja, pojava hiperpigmentacijskih mrlja se povećava, ali sunce nije jedini uzročnik hiperpigmentacijskih mrlji. Uzrok mogu biti i hormonski poremećaji ili lezije nastale od akni. Ekspozom, znanstveni koncept poznat u posljednjih 15-ak godina, odnosi se na kumulativni utjecaj okoliša i povezane biološke reakcije koja se odvije tijekom cijelog života.

Vichy je ovoj činjenici posvećen već godinama, kako bi pomogao razumjeti sve faktore povezane sa starenjem kože. Ekspozom obuhvaća sve faktore iz našeg okoliša (tzv. vanjske utjecaje), ali i pušenje, prehranu, stres, tjelovježbu i kvalitetu sna – ukratko, sve ono što nije povezano s genetikom, već našim životnim okruženjem, stilom, navikama i odlukama. Neki od najštetnijih faktora koji se spominju u kontekstu ekspozoma su UV zračenje i zagađenje – a posljedice su najvidljivije na koži.

Glavni okidač za nastanak mrlja

Iako su glavni okidači za nastanak tamnih mrlji sunce i UV zračenje, tretiranje kože protiv hiperpigmentacijskih mrlji ne prestaje kada sunce zađe. Naime, nova su istraživanja pokazala da je noću, zbog cirkadijalnog ritma, aktivnost melanocita na minimumu i koža može proizvesti svjetlije stanice, čineći to idealnim trenutkom za obnovu kože.

Nova krema iz laboratorija Vichy, Liftactiv B3 Anti-Dark Spots noćna krema protiv hiperpigmentacijskih mrlja sa čistim retinolom za ujednačeniji ton i blistavu kožu bori se protiv hiperpigmentacijskih mrlja uzrokovanih svakodnevnim izlaganjem UV zrakama i to snažnom kombinacijom 4 % niacinamida (vitamina B3) i 0,15 % čistog retinola. Koža je obnovljena, a ten ujednačeniji.

Vichy po prvi put koristi spomenutu kombinaciju niacinamida i čistog retinola, a Liftactiv B3 Anti-Dark Spots noćna krema dio je poznate Liftactiv B3 linije koja se bori protiv hiperpigmentacijskih mrlji i drugih nepravilnosti na koži. Borba protiv hiperpigmentacijskih mrlja započinje Vichy Liftactiv B3 Anti-Dark Spots noćnom kremom, kako biste se ujutro probudili s vidljivo blistavijom kožom. Tijekom prvog tjedna korištenja krema se nanosi navečer, dvaput tjedno, u drugom tjednu korištenja primjenjuje se svaku drugu večer, a od trećeg tjedna svaku se večer nanosi količina proizvoda u skladu s tolerancijom kože. Tijekom dana nastavite s Liftactiv B3 Dark Spots Serumom i Liftactiv B3 Anti-Dark Spots SPF50 kremom budući da je uz korištenje retinola obavezno korištenje kreme za lice sa SPF zaštitom. Primjenom navedenog protokola hiperpigmentacijske mrlje smanjit će se do 88 % [1].

Brend Vichy preporučuje više od 70.000 dermatologa, a proizvode iz Vichyjeve Liftactiv B3 linije potražite u obližnjim ljekarnama.

Više o proizvodima potražite na Vichy.hr.

Zdravlje je bitno, započnite sa svojom kožom.