Otvorenje Mia Poliklinike u Rijeci

pronatal

U subotu, 27. travnja, čuvena PRONATAL grupacija za reproduktivnu medicinu iz Češke s ponosom je otvorila svoj jedanaesti centar, “Mia polikliniku”, koja će se baviti reproduktivnom medicinom, perinatologijom i općom ginekologijom.

Ovaj novi centar nalazi se na adresi Zametska 13 u Rijeci u neposrednoj blizini predivnog primorskog ambijenta.

S individualnim pristupom svakom pacijentu i detaljnom analizom uzroka neplodnosti, PRONATAL grupacija nudi sveobuhvatnu skrb i podršku parovima na njihovom putu ka roditeljstvu.

U našim centrima rade vodeći stručnjaci iz područja reproduktivne medicine, ginekologije, urologije i andrologije, embriologije i reproduktivne genetike. U tri desetljeća postojanja pomogli smo tisućama parova ostvariti njihov san o roditeljstvu“, istaknuo je na svečanom otvaranju dr. David Karasek, član Upravnog odbora Medicon PRONATAL Grupe.

Medicinska dostignuća na području potpomognute oplodnje kontinuirano napreduju, pružajući parovima nove mogućnosti na putu ka roditeljstvu. PRONATAL centri, prepoznajući utjecaj suvremenog života prepunog stresa, pionirski su uveli holistički pristup liječenju neplodnosti. Ovaj pristup integrira fizičke, emocionalne, mentalne i socijalne aspekte, priznajući kompleksnost plodnosti i procesa pomognute oplodnje.

Prof. dr. Sanja Sibinčić, regionalni menadžer PRONATAL grupacije, naglasila je važnost sveobuhvatnog pristupa liječenju:

Holistički pristup liječenju neplodnosti pored fizičkih aspekata reprodukcije također uzima u obzir emocionalne, mentalne i socijalne faktore. Ovaj pristup priznaje da su plodnost i proces potpomognute oplodnje složeni i da na njih mogu utjecati mnogi čimbenici, uključujući prehrambene navike, stres, okolišne čimbenike i emocionalno blagostanje“, rekla je Prof. dr Sanja Sibinčić, istaknuvši kako će i u Mia poliklinici u Rijeci u rad s pacijentima od prvog dana biti uključeni stručnjaci iz raznih oblasti reproduktivne medicine, ali i psiholozi, nutricionisti i drugi.

O grupaciji PRONATAL:

PRONATAL grupacija, osnovana 1996. godine, danas je vodeći pružatelj usluga u području reproduktivne medicine u Češkoj Republici i šire. S više od 300 stručnjaka, grupacija pruža visokokvalitetnu skrb za parove koji se suočavaju s izazovima neplodnosti. Uz sedam klinika i genetičke laboratorije u Češkoj, Pronatal ima prisutnost u klinikama u Zagrebu, Rijeci, Beogradu i Banja Luci. Godišnje se u okviru grupacije rodi preko 2500 djece. S holističkim pristupom liječenju i širokim spektrom usluga, uključujući i banku reproduktivnog materijala i genetskog laboratorija PRONATAL pomaže do 90% parova, nekima već pri prvom pokušaju, dok drugima može biti potrebno više pokušaja da ostvare svoj san o roditeljstvu