Proljetna sushi revolucija u Zagrebu

Prava mala sushi revolucija događa se ovih dana u Zagrebu. Nove boje, okusi i mirisi, koji nas privlače na prvu, najavljuju najuzbudljivije godišnje doba. Proljeće je vrijeme čišćenja organizma od teške zimske hrane stoga je u dnevnu prehranu poželjno uvrstiti lagana jela bazirana na povrću. Već je poznato da je egzotična azijska kuhinja osvojila nepca i najzagriženijih ljubitelja tradicionalnih specijaliteta.

Zagrebačka sushi oaza Bota Šare savršeno balansira I sljubljuje jednu i drugu kuhinju. Poštujući izmjenu godišnjih doba, svoj je meni oplemenila sezonskim namirnicama koje najavljuju vrijeme procvata i radosti. Dolaskom toplih proljetnih dana tim restorana kreirao je nova jela puna osvježavajućih okusa i zamamnih boja koja možete pripremiti i u vlastitom domu.

Vijetnamske proljetne rolice s kozicama i povrćem početak su azijskog putovanja, carpacio od bijele ribe na podlozi od cikle i rikule daje svježinu i nutritivno je bogat. Futomaki green roll pravi je vjesnik proljeća, a hit će zasigurno odmah postati i sashimi od jadranske tune na podlozi od pesta od rikule.

Lagane teksture jadranske ribe i rakova vrhunske kvalitete kombinirane s povrćem iz obiteljskog vrta obogaćene dalmatinskim začinima kao što su bračko ulje, stonska sol i primorski vrisak, ovim jelima daju nevjerojatnu posebnost. Tradicionalno japansko jelo pripremljeno od kuhane riže začinjene octom u sinergiji s hrvatskim namirnicama ovog će proljeća postati pravi hit.

CARPACIO OD BIJELE RIBE NA PODLOZI OD CIKLE I RIKULE

Sastojci:
-300 g fileta gofa
-sol i papar po želji
-sok dva limuna
-maslinovo ulje
-300 g očišćene cikle
-200 g rikule
-50 g kapara

Priprema:
Skuhati ciklu, nasjeckati je na kockice, začiniti sa soli, paprom, maslinovim uljem i sokom jednog limuna. Nasjeckati filet gofa na kockice, začiniti sa soli, paprom, maslinovim uljem i sokom jednog limuna. Ciklu servirati na podlogu od rikule. Uz pomoć kalupa zatim na ciklu dodati mariniranu ribu i kapare.