Pizze zagrebačke Come To Mame razveselit će nam jesenske dane

Dolaskom jeseni i hladnijih dana vraćamo se gastro delicijama koje volimo. Jedna od najpoznatijih talijanskih, ali i svjetskih delicija je upravo pizza koju je Hrvatska zavoljela na prvu. Prije malo više od godinu dana Come To Mama u Kuzminečkoj ulici 10 na Vrbanima otvorila je svoja vrata, a ubrzo je postala jedno od najposjećenijih mjesta kad je ovaj specijalitet u pitanju. Pizza je ovdje poseban specijalitet, a ne samo brzi snack kako to mnogi smatraju. Ove jeseni predstavljaju dvije nove pizze, onu sa svježim istarskim tartufima, te pizzu s govedinom – koja pizza ponudu diže na potpuno novu razinu.

Naša ponuda pizza svake je sezone prošarana novim okusima. Nastojimo Zagrepčanima ponuditi neka nova putovanja okusima kako Italije tako i Hrvatske. Uvijek spajamo namirnice ove dvije zemlje, pa smo tako ove jeseni istarske tartufe izvrsno uklopili u pizzu koja je jedinstvena i topi se u ustima!“ – izjavila je Dina Nemet iz Come To Mame.

Ovo izvorno talijansko jelo brzo se proširilo svijetom. Posebna pažnja u Come to Mami posvećuje se tijestu kako ne bi bilo prehrskavo ni premekano, nikako preslano ili pak sirovo u sredini. Pizze Romane zagrebačke Come to Mame sadrže najkvalitetnije sastojke koji se pomno biraju.

U ponudi su i razne salate od kojih danas predstavljamo onu laganu od burrate i tune koja se izvrsno spaja s nekom od pizza i daje potpuni obrok. Pizzu obično volimo i dijeliti s dragim ljudima pa je postala povod za obiteljska druženja, razne proslave ili pak kao uvod u neki od izlazaka. Novim okusima putujemo zapadnije od Zagreba preko Istre skroz do Lazia i Napulja koji su izvorni dom vjerojatno najpopularnijeg jela na svijetu. Come to Mama mjesto je koje ćemo obožavati i gdje ćemo se nezaobilazno družiti ove jeseni.

MAMA BEEF
150 g pelat
150 g mozzarella
150 g biftek (odležani)
100 g krema od sira i tartufa –
10 g cherry rajčica
10 g matovilac
50 g masline
0,025 dl maslinovo ulje

MAMA TARTUF PRŠUT
70 g Stracciatella di burrata
70 g pršut
10 g cherry rajčice
0,025 dl ulje tartuf
15 g ribani svježi tartuf
0,025 dl maslinovo ulje
2 g bosiljak
50 g kalamate masline

MAMA BURATA TUNA SALATA
50 g rukola
150 g tuna
40 g masline
50 g mozzarella
50 g cherry rajčice
200 g burrata
40 g grana padano
150 grpogača