Romantični triler Obje strane oštrice

obje strane oštrice

OBJE STRANE OŠTRICE dobitnik je nagrade Srebrni medvjed za najbolju režiju na filmskom festivalu u Berlinu

Juliette Binoche i Vincent Lindon vjerojatno su dvoje najslavnijih francuskih glumaca u posljednja tri desetljeća. Između sebe snimili su gomilu kvalitetnih filmova i osvojili pregršt glumačkih nagrada – Lindon je proglašen najboljim glumcem na filmskom festivalu u Cannesu, a Binoche je od 1996. godine vlasnica prestižne nagrade Oscar koju je, pomalo iznenađujuće, osvojila za izvrstan nastup u filmu “Engleski pacijent”. Iz te perspektive zvuči pomalo nestvarno da su se tek ove godine ovo dvoje vrhunskih glumačkih zvijezda pojavili skupa u jednom filmu. Riječ je o romantičnom trileru OBJE STRANE OŠTRICE kojeg je režirala Claire Denis, a kojeg od četvrtka, 5. siječnja gledamo u domaćim kinima. Ovim putem donosimo vam njegovu kino najavu.
 
OBJE STRANE OŠTRICE dobitnik je nagrade Srebrni medvjed za najbolju režiju na filmskom festivalu u Berlinu gdje se također natjecao i za najbolji film. To je priča o ljubavnom trokutu, o ženi uhvaćenoj između dvojice muškaraca čiji život odlazi van kontrole. Pariz i već je zima. Sarah i Jean zaljubljeni su jedno u drugo. Zajedno žive već nekoliko godina. Njihova ih ljubav usrećuje, jaka je. Postoji uzajamno povjerenje te žudnja koja nikad ne jenjava. No jednoga jutra, možda i sudbinski, Sarah susreće Françoisa koji ju je i upoznao s Jeanom. A ona je tada bez oklijevanja ostavila Françoisa upravo zbog Jeana…

obje strane oštrice

Pored Binoche i Lindona u filmu glavnu ulogu tumači i mladi francuski glumac Grégoire Colin u ulozi Françoisa, a svoj je prvi glumački nastup zabilježila i Hana Magimel, kćerka Juliette Binoche u stvarnom životu. Pored njih jednu od manjih uloga ostvario je i Lilian Thuram, poznati bivši nogometni reprezentativac Francuske koji u filmu glumi samoga sebe. Jedna od najzanimljivijih stvari vezanih za film svakako je činjenica što je isti nastao kao posljedica karantene uslijed pandemije Covida-19 koja je tijekom 2020. godine zahvatila Francusku. Upravo su u tom razdoblju scenaristica (i redateljica) Claire Denis te koscenaristica Christine Angot po čijem je romanu film i snimljen napisale priču, a film se također snimao za vrijeme “lockdowna” pa u ponekim scenama snimljenima u eksterijerima likovi odnosno glumci na sebi imaju zaštitne maske. Redateljica Denis kasnije je izjavila da je upravo karantena na određeni način pomogla cijeloj filmskoj ekipi da se dodatno zbliži, a što se prvenstveno očitava u glumačkim nastupima.

Hrvatska kino najava za romantični triler OBJE STRANE OŠTRICE!

Na popularnoj internetskoj stranici RottenTomatoes koja se bavi prikupljanjem filmskih kritika diljem svijeta romantični triler OBJE STRANE OŠTRICE ima preko 85% pozitivnih ocjena što dodatno naglašava o kakvom kvalitetnom djelu se radi te filmu koji se nikako ne bi smio propustiti.