Najavljen 15. WTA Croatia Bol Open

Sara Sorribes Tormo, Rebecca Peterson, Bernarda Pera, Eugenie Bouchard, Arantxa Rus…, te s pozivnicama Jana Fett, Ana Konjuh, Nadia Podoroska koja je ovih dana pobijedila Serenu Williams na Mastersu u Rimu…, zvučna imena ženskog tenisa od 7. do 12. lipnja okupljaju se u Bolu na 15. WTA Croatia Bol Openu, petom kojem je na čelu Feliks Lukas.
U Bol dolaze najbolje rangirane tenisačice iz Švedske, Nizozemske, Belgije, Slovačke, Crne Gore, čak četiri ponajbolje talijanske i četiri ruske tenisačice te predstavnica Kine Lin Zhu. Na turnir se vraćaju sve dosadašnje pobjednice Mandy Minella iz Luksemburga, Aleksandra Krunić iz Srbije i najbolja slovenska tenisačica, dvostruka bolska šampionka Tamara Zidanšek“, istaknuo je Lukas na konferenciji za medije u zagrebačkom hotelu Dubrovnik.

Podršku mu je dala i poznata hrvatska tenisačica Jana Fett kojoj je ovo jedan od najdražih turnira. Oduševljena je Bolom i odličnom organizacijom, a povratnica u vrh svjetskog tenisa Ana Konjuh najavila je ponovni dolazak na turnir nakon bolskog polufinala iz 2016. Vraća se u top formu nakon duge pauze zbog ozljede i ima velika očekivanja od ove sezone.
„Pohvalno je što se u ova teška vremena organizira turnir, na Bolu je uvijek odlična atmosfera, a doma je uvijek dobro igrati“, istaknula je Konjuh.

U skladu s trenutnim epidemiološkim mjerama i strogim pravilima WTA Toura osigurana su testiranja svih tenisačica i osoblja, prilagođen je model organizacije, a u popratnom programu ove godine naglasak je na inovativnom spoju sporta i umjetnosti.
U iznimno teškoj godini za organizaciju ovako zahtjevnih sportskih evenata ponovo smo uspjeli u Bol dovesti kremu ženskog tenisa i otvoriti ljetnu sezonu. Ovog turnira ne bi bilo bez snažne podrške Općine Bol i Splitsko-dalmatinske županije koji nas svih ovih godina prate“, poručuje Lukas.