Restoran The Bull u centru grada nudi vrhunske mesne delicije

the bull

Proljeće je u grad vratilo život. Jedna od najljepših gradskih restoranskih terasa, ona u Tkalčićevoj 39, ispunjena je do posljednjeg mjesta posljednjih tjedana. Brojni Zagrepčani i gosti grada uživaju u pogledu na kaptolske krovove i crkve. Na više od 140 m2 restoran The Bull svakodnevno predstavlja najbolje mesne gastro užitke poznatog hrvatskog obiteljskog OPG-a Škokić, poljoprivrednog gospodarstva prepoznatog diljem Hrvatske.

Više od 20 vrsti biljaka raspoređeno je na tri etaže koje primaju 70 gostiju. Terasa uz glavni dio ima i manje platoe za intimnija druženja. Ona je najljepša upravo u ovo vrijeme kada su sve biljke u cvatu i ovo mjesto čine čarobnim izborom za gastro uživanja u samo centru grada.

Restoran The Bull
Raj za ljubitelje mesa

The Bull gostima predstavlja prave proteinske bombe poput palete steakova, od suhomesnatih komada do sočnih i aromatičnih dry age steakova. Ljubitelji mesa mogu uživati u impozantnim komadima odležane junetine – tamno crvenim i smeđim steakovima, onima s kostima rebara (tomahawk), ramsteku, dry age i wet age steakovima. Tu je širok izbor od vrhunski poznatih ćevapa iz mesnice Škokić do gurmanskih pljeskavica, gurmanskih šiš ćevapa, uštipaka i punjenih vješalica. Tu su i nezaobilazni specijaliteti od piletine koja je također domaća. Uključuje punjeni pileći zabatak s buđolom i dimljenom goudom, pileći ražnjić u domaćem hamburger i brojna druga jela. Majstori roštilja u The Bullu rade isključivo na grill rešetci, koja igra ključnu ulogu u postizanju savršenog okusa mesa. Dry age meso pažljivo odležava do 62 dana, čime se postiže posebna tekstura i intenzivan okus. Priprema svakog beefsteaka obavlja se s posebnom pažnjom i preciznošću, odražavajući umjetnost roštiljanja.

The Bull promiče odgovoran pristup prehrani, gdje se umjerena konzumacija mesa do 500 grama tjedno smatra sastavnim dijelom uravnotežene prehrane. Uz visoku kvalitetu, ovo domaće meso pruža i značajne zdravstvene prednosti, obilujući željezom, vitaminom B12, cinkom i selenom. U ovoj gastronomskoj avanturi, meso postaje i saveznik u borbi protiv pretilosti, jer unosom niskog broja kalorija pruža osjećaj sitosti i tako pomaže u kontroli apetita.

Čarolija na broju 39 u Tkalčićevoj ulici jedna je od ljepši proljetnih gastro priča probuđenog Zagreba.

Foto: Filip Popović