Uklonite volumen trbuha u nekoliko dana bez dijeta

volumen trbuha

Ako vam je do važnog događaja ili nekog putovanja ostalo još samo nekoliko dana, a kad se pogledate u ogledalo dominira vaš trbuh, nemojte najaviti štrajk glađu. Dovoljno je znati nekoliko trikova koji će vam pomoći da u samo dva dana uklonite volumen trbuha. Osim toga, nećete morati ići na strogu dijetu.

Prije svega, iz prehrane izbacite namirnice koje izazivaju nadutost, a to znači povećanje opsega struka. Izbacite slanutak, grašak, leću, bijeli kupus, cvjetaču, mrkvu, marelicu, jabuke, kruške, suhe šljive, mlijeko, žitarice, luk, češnjak, gazirana pića i alkohol.

U isto vrijeme, neće biti suvišno uključiti u prehranu one proizvode koji razgrađuju hranu, uklanjaju grčeve, ublažavaju nadutost i normaliziraju rad gastrointestinalnog trakta. Eminentni nutricionisti uvjeravaju da oni koji se brinu o stanju vitalne aktivnosti probavnog sustava manje od drugih pate od dodatnih centimetara u struku. Nekoliko dana prije važnog događaja držite se šparoga, fermentiranih mliječnih proizvoda (prirodni grčki jogurt, kefir), sjemenki komorača, krastavaca, papaje, đumbira, mente i čaja od kamilice.

Lagana vježba za smanjenje želuca

Osim toga, postoji posebna vježba za smanjenje želuca bez dijete u samo dva dana, koja je vrlo popularna među Japancima. Da biste je izveli, lezite na leđa i stavite stopala na neko uzvišenje (jastuk ili valjak). Ispod donjeg dijela leđa stavite smotani ručnik – po mogućnosti veliki. Samo trebate ležati u ovom položaju 5-10 minuta, tako da trbuh postane ravan, a rebra ispupčena.

Na taj način dobivate dvostruki bonus: prvo će se nakon redovitih ponavljanja aktivirati mišićna memorija koja će popraviti trbuh u ravnom stanju. Osim toga, ova vježba odlično utječe na držanje: ravan položaj tijela i ispravljena ramena automatski čine trbuh zategnutijim, a figuru vitkijom.

Foto: Freepik