Recept za ukusnu toplu čokoladu na talijanski način

recept za toplu čokoladu

Do savršene šalice tople čokolade dijeli vas samo nekoliko sastojaka i svega nekoliko minuta. U nastavku možete pronaći recept za toplu čokoladu koju ćete poželjeti piti svaki dan.

Vani je hladno, negdje je i snijeg, pa nema ništa ljepše nego (naravno, ako ste u mogućnosti) zavući se pod dekicu, pogledati omiljeni film i popiti šalicu slasne tople čokolade. Iako na tržištu ima odličnih opcija, možete ga napraviti sami kod kuće, a proces je zapravo prilično jednostavan, piše Simply Recipes.

Donosimo vam recept za toplu čokoladu na talijanski način, koja je toliko bogata i gusta da ćete se osjećati kao da pijete šalicu pudinga.

RECEPT ZA TOPLU ČOKOLADU

Sastojci:

1/4 šalice nezaslađenog kakaa u prahu
2 žličice kukuruznog škroba
2 šalice punomasnog mlijeka, plus još po potrebi
1/4 šalice šećera
85 grama tamne čokolade, nasjeckane

Priprema:

Pomiješajte kakao prah i kukuruzni škrob u srednjoj zdjeli dok se dobro ne sjedine. Dodajte mlijeko i šećer u lonac srednje veličine i zagrijavajte na srednjoj vatri. Povremeno miješajte, dok se šećer ne otopi i mlijeko tek počne kuhati na pari, 3 do 4 minute. Maknite lonac s vatre i ulijte malo vrućeg mlijeka u smjesu kakaa i kukuruznog škroba. Miješajte dok ne dobijete glatku smjesu. Polako ulijevajte ostatak mlijeka, malo po malo, neprestano miješajući da smjesa ostane jednolična.

Dodajte nasjeckanu čokoladu u zdjelu, provjerite je li potopljena i ostavite da odstoji dok se ne otopi, oko 1 minutu. Umiješajte ga u smjesu. Zatim vratite smjesu u lonac na srednju vatru, često miješajući, dok smjesa ne počne mjehuriti, oko 3 minute. Isključite vatru, ali nastavite miješati još jednu minutu jer preostala toplina pomaže da se smjesa nastavi zgušnjavati.

Posluživanje

Vruću čokoladu podijelite u 4 male šalice. Poslužite onako kako jest ili—ako se čokolada znatno zgusnula—upotrijebite mikrovalnu pećnicu da zagrijete još 1/2 šalice mlijeka dok ne postane mlako, a zatim umiješajte onoliko mlijeka koliko želite u svaku šalicu da razrijedite vruću čokoladu do željene gustoće. Možete uživati u njoj kao u hladnom pudingu ili, ako ga želite podgrijati, umutite dovoljno mlijeka da smjesa bude tekuća i zagrijavajte u mikrovalnoj pećnici u intervalima od 20 do 30 sekundi, pazeći da ne postane prevruća.