Kako očuvati mentalno zdravlje u teškim životnim situacijama

budi tu

U sklopu obilježavanja mjeseca borbe protiv raka dojke, Cedevita i ove godine projektom „Budi TU. Budi CE.“ donosi podršku mentalnom zdravlju žena oboljelih od raka dojke i njihovim bližnjima, kao i svim drugim ljudima s malignim oboljenjima. Uz limitirano izdanje okusa Pink Grejp koji dolazi u simboličnom ružičastom pakiranju, Cedevita donira sredstva udrugama koje brinu o mentalnom i fizičkom zdravlju oboljelih od raka dojke u Hrvatskoj, Srbiji i Sloveniji. Projekt „Budi TU.“ dio je Cedevita platforme „Budi DOBRO. Budi CE.“, pokrenute 2021. godine, koja kroz stručan sadržaj uči kako se na optimističan načini nositi s nizom životnih izazova.

„Budi TU. Budi CE“ donosi korisne savjete psihologa i žena koje su preboljele rak dojke. Kroz članke i video sadržaj educira kako biti tu za oboljelu osobu, kako joj pristupiti u trenu kad sazna dijagnozu i kako pružiti adekvatnu podršku i utjehu svima u njihovoj blizini na koje bolest ima neposredan utjecaj. Cilj kampanje je podići svijest o izazovima s kojima se suočavaju oboljeli od raka dojke i njihovi bližnji i pritom im pomoći stručnim savjetom i toliko potrebnom podrškom.

Prošle smo godine uz pomoć “Budi Tu. Budi CE” platforme uspjeli prenijeti snažnu poruku da u najtežim trenucima nije potrebno puno – dovoljno je biti tu. Dobili smo brojne komentare od osoba koje se bore s malignim bolestima, ali i od članova njihovih obitelji i bližnjih, koji su iskazali zahvalnost za pruženu podršku i vrijedne savjete psiholoških stručnjaka. Pozitivni odjek kampanje nas je inspirirao da i ove godine ostanemo posvećeni podizanju svijesti o izazovima s kojima se suočavaju oboljeli i njihovi bližnji, u suradnji s Udrugom Europa Donna Hrvatska koja brine o mentalnom i fizičkom zdravlju osoba oboljelih od raka dojke.”– izjavila je Maja Šiprak, Senior Brand Manager, Cedevita; Atlantic Grupa.

Sanja Šutej jedna je od protagonistica kampanje Budi TU. Budi CE. Preboljela je rak dojke, a danas kroz udrugu Europa Donna Hrvatska pomaže pacijenticama da lakše prebrode trenutke borbe protiv ove zloćudne bolesti. „Najvažnije od svega je nastaviti sa svojim životom, sa stvarima koje volite, koje vas ispunjavanju, kao i s poslom koji daje osjećaj svrhe. Upravo zato ovim putem poručujem poslodavcima da budu tu za svoje zaposlenike i omoguće im da nastave raditi sukladno sa svojim tjelesnim sposobnostima.

Podržite i vi rad udruge Europa Donna Hrvatska kupnjom limitiranog izdanja Cedevite okus Pink Grejp u simboličnom ružičastom pakiranju od 200g. Cedevitu Pink Grejp možete pronaći u određenim Spar i dm-drogerie markt poslovnicama.