Lana Klingor Mihić ima osmijeh koji osvaja

Osim zdravlja zubi, svakome je bitna i estetika samog osmijeha ili jednostavnije rečeno – kako zubi izgledaju, kakva je njihova nijansa, veličina, oblik. Upravo su zubi najčešći izvor nesigurnosti i pokazatelj koliko je netko opušten u društvu, jer način na koji se pojedinac smije i razgovara odaje stvaraju li mu zubi kompleks, određenu nesigurnost ili nezadovoljstvo. Pa čak iako smo i relativno zadovoljni s izgledom naših zuba, kada se bolje zagledamo u njih, primjećujemo da to nisu isti zubi kao prije! Je li možda došlo vrijeme za iskreni razgovor sa stomatologom? Ili sami sa sobom za početak? Znamo što dobivamo s širokim i prekrasnim osmijehom?

Kada pogledate svoje zube ili kada pogledate kakav osmijeh pružate drugima, što vidite? Jesu li vam zubi diskolorirani – jesu li različitih nijansi? Koliko su vam stare plombe? Imate li napuknuća ili ste neke zube tokom života i oštetili? Muči li vas taj razmak među zubima, ali nikako da to riješite? Kada pogledate detalje u široj slici, jeste li zadovoljni? Pogotovo kada znate koje sve benefite dobivamo od širokog i prekrasnog osmijeha.

RJEŠENJE MODERNE STOMATOLOGIJE – KERAMIČKE LJUSKICE
Stomatološki nadomjesci, keramičke ljuskice, postavljaju se na površinu zuba te u potpunosti mijenjaju oblik, boju, dužinu i širinu zuba. One su svjetlopropusne pa tako savršeno imitiraju izgled prirodne cakline. Upravo se za taj postupak odlučila i lijepa Lana Klingor Mihić koja je i više nego zadovoljna finalnim rezultatom. U poliklinici TIM DENT Miličić su se pobrinuli da se Lana osjeća ugodno i da sam proces bude napravljen bezbolno, temeljito i stručno, a tome svjedoči i sama pacijentica.

Rezultati najnovijih istraživanja o utjecaju ljuskica na pacijente pokazuju potpunu odsutnost nepovoljnih utjecaja na zubno meso te vrlo visoku razinu općeg zadovoljstva pacijenata, a kako i ne bi kada pacijent u jako kratkom vremenu dobiva novi izgled. Keramičke ljuskice su čvrste, napravljene od izrazito otpornih materijala te se mogu bez problema postavljati i na stražnje zube, bez straha od pucanja uslijed žvakanja. Prilikom postavljanja keramičkih ljuskica, brusi se minimalnih 0,5 mm zubne cakline pa je tako prirodna struktura gotovo netaknuta , a svom stomatologu ćete morati otići svega dva puta, a krajnji rezultat, vaš osmijeh u vama će buditi veliku količinu zadovoljstva, a svoj će te osmijeh pokazivati svima.

Kada mi je Lana izrazila nezadovoljstvo izgledom svojih donjih zubi odmah sam joj sugerirala ljuskice! Brzo i najbolje rješenje za dobivanje idealnog osmijeha. Lana je postortodontski pacijent i zubi su joj se s vremenom opet vratili u prvobitni neželjeni položaj. Stručno rečeno, Lana je imala kompresiju donje fronte koja ju je smetala, a Lana nije htjela ponovno nositi aparatić. Nakon analize njenih modela, Rtg snimki, konzultacije sa našim timom zubnih tehničara, krenuli smo u realizaciju. Bilo je potrebno samo 3 Lanina dolaska u ordinaciju do završetka terapije. Ljuskice bojom i oblikom prate ostale Lanine zube i efekt je prirodan prekrasan osmijeh, kao da je ponovno nosila aparatić bez aparatića!“ – izjavila je dr. med. dent. Tamara Žaja Miličić, jedna od vodećih specijalistica stomatološke protetike i estetske stomatologije.

Oduvijek je osmijeh bio moj najjači adut. U ranim dvadesetima čak sam i nosila fiksni aparatić, jer je u donjoj vilici bila “gužva”, a ja sam htjela savršeno ravne zube kakvi su bili gornji. No, zbog krivog tretmana mog tadašnjeg zubara, vrlo brzo nakon skidanja aparatića, zubi su se djelomično vratili. I nije to bilo tako strašno, no mene je smetalo, jedinica koja je najvidljivija, ostala je uvučena, zbog toga i malo tamnija, to me smetalo jer možda drugi nisu vidjeli, no ja jesam. Kad sam razgovarala s doktoricom Miličić, rekla mi je da kao postortodontski pacijent i u 38. godini života, ne bi bilo dobro opet ići na aparatić, no da to možemo vrlo lako riješiti keramičkim ljuskicama. Nije mi bilo svejedno, jer je to vrlo osjetljivo i opipljivo. Nakon nekoliko kvalitetnih konzultacija u TIM DENT-u, bila sam sigurna da znaju što rade. Sve skupa je bilo gotovo za 3, 4 dana, i sad sam toliko sretna i zadovoljna kad vidim svoje zubiće u jednoj liniji, da ne postoje riječi kojima bih to opisala. Hvala im na stručnosti, brzini i nježnosti.“ – izjavila je Lana Klingor Mihić.

Keramičke ljuskice najlakši su način postizanja savršenog osmijeha i imaju mnoge prednosti, a najveća im je svakako brzina izrade i visoka estetika. Osim brzine izrade, ljuskice daju izuzetno prirodan izgled iz razloga što keramika od koje se izrađuju imitira caklinu prirodnog zuba i reflektira svjetlo na isti način, one ne tamne i ne mijenjaju boju. Slogan ‘Vaš osmijeh. Naša strast.’ idealno opisuje filozofiju stomatološke poliklinike TIM DENT Miličić. Adresa je Ogrizovićeva 30, Zagreb, a više informacija dostupno je na internetskoj stranici poliklinike www.timdent.hr