Ukusne i zdrave krastavac salate

krastavac salate

Za vrijeme vrućina potrebno je unositi dovoljno tekućine u svoj organizam. Ista stva vrijedi i za hranu bogatu vodom. Jedna od takvih namirnica je krastavac koji sadrži više od 90% vode. Zato su krastavac salate odličan izbor za ljeto.

Preporučamo vam da krastavac uvrstite u svoj dnevni jelovnik jer ima toliko zdravstvenih prednosti.
Konzumiranje krastavaca može pomoći u održavanju hidratacije tijela, što pomaže u ispiranju toksina i održavanju zdravlja bubrega. Krastavac također smanjuje rizik od dobivanja raka, ubrzava metabolizam, snižava kolesterol i stabilizira krvni tlak.

Danas vam donosimo tri ukusna recepta za krastavac salate koje možete pripremiti za svoju obitelj.

Salata od krastavaca i luka

krastavac salate

Sastojci:
¼ šalice bijelog vinskog octa
2 žličice šećera
¼ žličice morske soli
2 oguljena i narezana krastavca
½ sitno nasjeckanog crvenog luka
2 žlice nasjeckanog svježeg kopra

Priprema:
U velikoj zdjeli pomiješajte sol, sladilo i ocat. Dodajte luk, krastavce i svježi kopar. Ostavite da odstoji 30 minuta i uživajte!

Grčka salata od krastavaca

Sastojci:
4 velika oguljena i narezana krastavca
2 srednje rajčice
4 žlice grčkog jogurta
1 žlica kopra
1 žlica octa
½ žlice šećera
½ žlice soli
¼ žličice crnog papra
¼ žlice češnjaka u prahu, maslinovo ulje, origano

Priprema:
U posudi pomiješajte jogurt, šećer, sol, ocat, kopar, papar i češnjak u prahu. Dodajte krastavac i sve dobro promiješajte. Dodajte malo soli i papra ako želite.

Pročitajte i zašto je dobro piti sok od krastavca

Salata od krastavaca sa slanutkom

krastavac salate

Sastojci:
3 žlice maslinovog ulja
1 limenka slanutka
½ šalice nasjeckane rajčice
1 krastavac
¼ šalice mljevenog crvenog luka
1 celer
1 žlica mljevenog češnjaka
2 žlice nasjeckanog svježeg kopra
1 ½ žlica crvenog vinskog octa
sok od ½ limuna
1 žlica nasjeckanog svježeg peršina
sol i papar

Priprema:
Stavite tavu na srednju vatru i dodajte 2 žlice ulja. Dodajte slanutak u tavu i smanjite vatru. Stavite sve sastojke u drugu veću zdjelu i dodajte slanutak. Dodajte malo peršina na vrh!

Dobar tek!

Foto: Freepik