Zagrijavanje za Eurosong uz kamenice i pjenušac

eurosong

Drugi Asian Street Food Festival u punom je jeku, a uz nikad raznovrsniju ponudu egzotičnih delicija na 11 kućica, za zadnja dva dana, subotu i nedjelju najavljuje i bogat popratni program.

Tako će se u subotu 11. svibnja od 14 sati na Trgu Josipa Jurja Strossmayera u Zagrebu moći besplatno kušati 200 porcija malostonskih kamenica tvrtke Marikomerc uz pjenušac Reserva Real, od podneva sve do 16 sati u subotu i nedjelju trajat će gratis degustacija Crobucha kombuche, tijekom cijelog vikenda posjetitelji se mogu opustiti uz tajlandsku masažu, a za subotu i nedjelju su najavljeni i nastupi tajlanske plesne skupine s tradicionalnim programom.

Euforija oko nastupa Baby Lasagne nije zaobišla ni Aziju, barem ne onu u srcu Zagreba, stoga će u subotu od 13 sati na Strossmayerovom trgu DJ Alvize održati Eurosong Warm Up program te će posjetitelji moći istovremeno uživati u slasnim sushijima, gyozama, bao bunsima, tuna tartar sendvičima, tikka masali, pad thaiju, ramenu, K-dogsima i azijskim burgerima, uz zarazne ritmove hita Rim Tim Tagi Dim, ali i drugih najvećih eurovizijskih uspješnica.

Tjedan iza nas također je bio prepun zanimljivih događanja i privukao je brojne obožavatelje azijske gastronomije i kulture. Posjetitelji su već prvog dana mogli doživjeti dobrotvorni Tuna Cutting Show za koji je cijelu divlju plavoperajnu tunu donirala tvrtka Marikomerc za Udrugu Down Zagreb. U četvrtak je čak 16 ekipa sudjelovalo u napetom Food kvizu koji je vodio Domagoj Jakopović Ribafish a najbolje ekipe osvojile su vrijedne nagrade – najbolje tri ekipe su tako osvojile 200, 100 i 50 eura na potrošačkoj kartici Metroa, dok je nakon napetog pripetavanja četveroplasirana ekipa nagrađena hranom i pićem na Festivalu. Tradicionalno, predzadnji tim je osvojio rundu pića, a svi su se odlično zabavili i pokazali zavidno poznavanje azijske gastronomije, geografije i kulture. U petak od 18, 30 sati na rasporedu je radionica Pinelli & Vino, a od 21 sat silent kino by Staropramen i projekcija korejskog hita Parazit.

Odličnu atmosferu svakoga dana festivala još dodatno zagrijavaju izvrsni DJ-i, nakon Kung Food Fighting programa DJ-a Stanka Bondže u četvrtak, petak je rezerviran za Asiachellu DJ-a Mede, u subotu nas nakon dnevnog Eurosong zagrijavanja očekuje Sav Thai Jazz i DJ Jazzozo, a Festival u nedejlju navečer zatvara Silk Road Closure i DJ Kanca.

Svima koji još nisu, donosimo i djelić atmosfere od prethodnih dana uz poziv da iskoriste sunčan vikend i dožive Put Svile u malom na Asian Street Food Festivalu.

Sve novosti, termine događanja i načine prijava možete svakodnevno doznati prateći Asian Street Food Festival na Facebooku i Instagramu.