Tiramisu s kokosom

tiramisu s kokosom

Istražujući koji kolač napraviti naišli smo na stranicu Reci Peci i ovaj zanimljiv kremasti kolač kojeg je Sandra nazvala Tiramisu s kokosom, iako i sama kaže da to nije klasični tiramisu. Poveznica su im piškote i Mascarpone. No učinio nam se baš fini pa prenosimo recept i dajemo kao prijedlog da ga i sami napravite.

Tiramisu s kokosom recept
Sastojci
  • 400 g biskvita
  • 500 ml slatkog vrhnja
  • 5 kašika šećera u prahu
  • 500 g mascarpone sir
  • 80 g kokosa
  • 250 ml mlijeka
  • 4 žlice ruma
  • 100 g cokolade za kuhanje
  • 50 g maslaca
Priprema:

Odvojite četiri žlice slatkog vrhnja jer će vam kasnije trebati za glazuru. Ostatak slatkog vrhnja izmiksati i na pola miksanja dodati šećer i miksati do kraja. Zatim dodajte mascarpone sir i ponovno promiješajte.

Na kraju dodajte kokos i dobro ga umiješajte u ostatak smjese. Na kraju još jednom sve ručno izmiješati. Na dno kalupa poslažite kekse namočene u mlijeko sa rumom. Preko njih nanijeti dio kreme, opet složiti natopljene kekse, a završiti ostatkom kreme.

Sve prelijte čokoladnom glazurom koju ćete napraviti tako da pomiješate čokoladu, maslac i slatko vrhnje te uz lagano zagrijavanje i miješanje sve otopite.

Kolač prije posluživanja dobro ohladite u hladnjaku.

Foto: Sandra Gašparić (Reci Peci)