Istražujući koji kolač napraviti naišli smo na stranicu Reci Peci i ovaj zanimljiv kremasti kolač kojeg je Sandra nazvala Tiramisu s kokosom, iako i sama kaže da to nije klasični tiramisu. Poveznica su im piškote i Mascarpone. No učinio nam se baš fini pa prenosimo recept i dajemo kao prijedlog da ga i sami napravite.
Tiramisu s kokosom recept
Sastojci
- 400 g biskvita
- 500 ml slatkog vrhnja
- 5 kašika šećera u prahu
- 500 g mascarpone sir
- 80 g kokosa
- 250 ml mlijeka
- 4 žlice ruma
- 100 g cokolade za kuhanje
- 50 g maslaca
Priprema:
Odvojite četiri žlice slatkog vrhnja jer će vam kasnije trebati za glazuru. Ostatak slatkog vrhnja izmiksati i na pola miksanja dodati šećer i miksati do kraja. Zatim dodajte mascarpone sir i ponovno promiješajte.
Na kraju dodajte kokos i dobro ga umiješajte u ostatak smjese. Na kraju još jednom sve ručno izmiješati. Na dno kalupa poslažite kekse namočene u mlijeko sa rumom. Preko njih nanijeti dio kreme, opet složiti natopljene kekse, a završiti ostatkom kreme.
Sve prelijte čokoladnom glazurom koju ćete napraviti tako da pomiješate čokoladu, maslac i slatko vrhnje te uz lagano zagrijavanje i miješanje sve otopite.
Kolač prije posluživanja dobro ohladite u hladnjaku.
–
Foto: Sandra Gašparić (Reci Peci)