Pjesma, ples, crtanje, radionice i čišćenje parkića za cijelu obitelj

roditelja

Jeste li znali da se 1. lipnja obilježava Svjetski dan roditelja i to od 2012. godine? Taj dan odajemo priznanje onima koji se nesebično, vlastitim primjerom svakodnevno trude ulagati u razvoj i zaštitu najmlađih članova društva te naglašavamo važnost roditeljske uloge.

Zato je ove godine Hrvatska udruga za ravnopravno roditeljstvo (HURR) pripremila bogati program za cijelu obitelj u parku Srednjaci u Zagrebu. Ovo je prvi put da udruga obilježava ovaj dan pa krećemo jako! Dobro se naspavajte i pripremite na popodnevno veselo, aktivno i edukativno druženje s najmlađima uz puno pjesme, plesa, učenja i čišćenja.

Program počinje u subotu 1. lipnja u 11:00 sati, a sudjelovanje je besplatno.

PROGRAM :
11:00 – 11:10 h – pozdrav organizatora
11:10 – 11:20 h – Dječja folklorna skupina FA Zagreb Markovac „Doletjela mala ptica“
11:20 – 11:35 h – Mirjana Gaura „Tata“ i „Zašto volim tatu“
11:35 – 11:50 h – Iztok Ivančič, radionica „Socijalizacijski eksperiment, za djecu“
11:50 – 12:00 h – Dječja folklorna skupina FA „Zagreb Markovac“ – „Ah, nasmej se“
12:00 – 12:15 – Čisteći medvjedići – malo pričamo, puno se družimo, a najviše čistimo
12:15 – 13:00 – čišćenje parkića
13:00 – 14:00 h – dijeljenje nagrada, neformalno druženje i odjava programa

Moderatorica: Melita Požgaj / tajnica HURR-a

Rad HURR-a prepoznat je i na međunarodnoj razni pa će događanju prisustvovati Iztok Ivančič, predsjednik Društva DOOR iz Slovenije. Održat će zanimljivu radionicu u kojoj će djecu, uz pomoć sportsko-društvenih aktivnosti, postavljati u različite međusobne situacije.

Mirjana Gaura, književnica za djecu, podsjetit će nas kolika je ljubav roditelja prema djeci. Za glazbeni dio programa zadužena je dječja folklorna skupina FA Zagreb Markovac koji će izvesti dječje igre, pjesme i plesove iz Posavine i Zagreba.

A onda na scencu stupaju Čisteći Medvjedići koji će, nakon edukativne uvodne riječi, sve prisutne povesti u čišćenje parka Srednjaci. Neka nam park zablista! Pribor za čišćenje je osiguran, a na djeci, njihovim roditeljima, bakama i djedovima je da donesu puno dobre volje i pozitivne energije.

Za svo vrijeme trajanja programa održavat će se i kreativna radionica za djecu, a svako dijete dobit će prigodan poklon sponzora i donatora.

Program su podržali: Povrće i voće svemoguće, Šušak dekori, UpRent d.o.o., Odvjetnički ured Jukić, FED d.o.o., Sana delikatese i Radenska.

Ulaz na događaj je slobodan, a sve informacije o aktivnostima potražite na službenoj web stranici i Facebook stranici.