Konoba gdje se servira hrana koja podsjeća na djetinjstvo

konoba

Iz godine u godinu, Dubrovnik se pozicionira kao omiljena turistička destinacija gostiju željnih kombinacije prirodnih ljepota, povijesnih znamenitosti, dobrog provoda i vrhunske gastronomije. Svaki korak otkriva nove priče, a između istraživanja povijesnih znamenitosti i kupanja na nekim od najljepših plaža, turisti uživaju i raznovrsnim kulinarskim specijalitetima. Dubrovnik je mjesto gdje se tradicionalni okusi Mediterana spajaju s modernim kulinarskim trendovima, a konoba Veranda svakako je nezaobilazna adresa na gastro-turi jugom Hrvatske. Smještena na šetnici u Orašcu, ova obiteljska konoba poziva na otkrivanje autentičnih okusa domaće kuhinje i uživanje u prekrasnom ambijentu.

Obitelj je u srži vizije konobe Veranda: ljubav prema hrani prenosi se s generacije na generaciju pa svaki gost može očekivati jedinstveno gastronomsko iskustvo. Konoba Veranda je duboko povezana s tradicijom ne samo Dubrovnika, nego i Hercegovine, što se ogleda i u ponudi specijaliteta. Na jelovniku se tako nalaze jela poput tradicionalne pašticade, fuža s kozicama i svježim tartufima te uštipci s kajmakom i žabama, što je jednako privlačno i lokalcima i turistima u potrazi za tradicionalnim okusima s modernim prizvukom. Svaki okus nosi priču koja se pamti i dijeli pa tako njihov moto “We serve memories”, nije samo slogan kojim se vode, već njihov način života jer žele da se svakim zalogajem stvore nova prijateljstva i dragocjeni trenuci s gostima.

Ponuda se temelji na specijalitetima cijele Hrvatske

Naša ponuda temelji se na specijalitetima cijele Hrvatske i naše rodne Hercegovine. Domaća hrana, domaća vina, domaća atmosfera; to je ono što možemo ponuditi našim gostima. Želimo im servirati hranu koja će ih podsjetiti na djetinjstvo, mirisom i okusom. Želimo služiti uspomene, osjećaj ugode i osmijeh na licu – poručili su.

konoba

Kada se govori o konobi, posebno je vrijedno istaknuti humanitarnu akciju “24 sata brz kompromisa” koja se proteklih godina održava u Verandi. Riječ je o inicijativi u sklopu kojeg se u u Verandi kuha točno 24 sata, pripremaju se razne tradicionalne delicije, a gosti ne plaćaju hranu i piće, već se novac donira za dječji odjel Opće bolnice Dubrovnik. Za obitelji Andrić i Škrobo koji stoje iza ove konobe velikog srca – ta je akcija postala veća od svih drugih proslava jer čak ni za rođendane ne dobiju toliko ljubavi, zagrljala i podrške. Humanitarna inicijativa ne samo da dodatno osnažuje njihovu povezanost sa zajednicom, već svjedoči posvećenosti obitelji prema humanitarnim vrijednostima.

Uz nezaboravne okuse, obiteljsku priču i tradiciju te humanost, konoba Veranda postaje nezaobilazna stanica na putovanju u Dubrovnik.

Sve dodatne informacije o Verandi i njihovim neodoljivim jelima potražite na Facebooku i Instagramu.

Recept za lijevane uštipke iz Zapadne Hercegovine:

400gr brašno tip 550
100gr brašno tip 400
15gr loze
10gr soli
600gr hladne vode

Umijesite glatku smjesu, koju potom treba ostaviti na odmaranju barem nekih 20ak minuta. Naravno, ukoliko ukućani dopuste čekanje.
Nakon odmaranja opet malo kuhačom ili mutilicom promiješati smjesu.
Uzimajte manje količine smjese da Vam uštipci ne budu debeli, a i lakše je kontrolirati izlijevanje.
Ulje vruće, ovisno o tavi barem 2cm debljine ulja.
Tava poželjna veća, plića i šira. Svi mi kuhari volimo plin, ali indukcije su zavladale našim kuhinjama, stoga uzmite teflonsku tavu, veću i pliću i nemojte sebi uskratiti užitak pravih uštipaka.