Četiri hrvatske plaže proglašene najboljima u Europi

hrvatske plaže

Istraživanje koje je proveo BookRetreats Summer 2024 uključuje analizu 200 plaža u 16 europskih zemalja, rangirajući ih prema ključnim čimbenicima za posjetitelje. A među njima su se našle čak četiri hrvatske plaže.

Španjolska se ističe kao zemlja s najboljom plažom, te kao zemlja s najviše predstavnika među dvadeset. Ta zemlja se istaknula kao ultimativno odredište za ljetni odmor s 28% od 25 najboljih plaža, uključujući najbolju europsku plažu La Concha.

Među 25 najboljih uvrštene su čak četiri hrvatske plaže. Riječ je o plažama Pasjača, Galebova stijena, Mala Raduča i Uvala Oprna. Plaža Pasjača najpoznatija je po visokom rubu litice i kristalno čistom moru. Smještena je uz obalu kod Popovića, nedaleko od zračne luke u Dubrovniku, što je čini petom najpristupačnijom plažom od svih lokacija analiziranih u istraživanju.

Od ostalih hrvatskih plaža na listi su Galebova stijena u Puli na 8. mjestu i plaža Mala Raduča kod Primoštena na 9. mjestu. Tu je i uvala Oprna na otoku Krku na Kvarneru, koja je na 18. mjestu.

Hrvatske plaže – Oprna na Krku
Popis 10 najboljih plaža u Europi izgleda ovako

1. La Concha, Španjolska
2. Praia da Falésia, Portugal
3. Pasjača, Hrvatska
4. Las Canteras, Španjolska
5. Lama Monachile, Italija
6. Cala Comte, Španjolska
7. Tuerredda, Italija
8. Galebove stijene, Hrvatska
9. Mala Raduča, Hrvatska
10. Marinha, Portugal
11. San Juan Playa, Španjolska

Za više informacija posjetite službenu stranicu.