Savjeti za pravilno nanošenje parfema

nanošenje parfema

Ovladavanje vještinom nanošenja parfema ne uključuje samo nanošenje parfema na pulsne točke

Uživanje u profinjenim mirisima je poput umjetnosti – zahtijeva pravilno rukovanje i njegu kako bi se postigao savršen rezultat. Zamislite da prskate dragocjeni parfem, samo da biste ustanovili da je njegov miris nestao prije nego što stignete na odredište. Ali nemojte kriviti sam parfem. Postoje ispravni i pogrešni načini primjene ovog čarobnog dodatka.

Ovladavanje vještinom nanošenja parfema ne uključuje samo nanošenje parfema na pulsne točke, već i stvaranje suptilne, ali dugotrajne arome koja će vas pratiti cijeli dan. Čitajte dalje kako biste saznali zašto vaš miris možda nema postojanost koja mu je potrebna…

Vaš omiljeni miris je travnati ili cvjetni

Kao opće pravilo, mirisi u orijentalnim ili takozvanim drvenim kategorijama traju mnogo dulje od citrusnih, cvjetnih ili zelenih mirisa. Naravno, ako više volite laganiji miris, i to je sasvim u redu.

Ne nanosite miris na prava mjesta

Važna činjenica: toplina pojačava miris, stoga je najbolje raspršiti parfem na mjesta koja stvaraju najviše tjelesne topline. Primjerice na pulsne točke na vratu i zapešćima—čak i gležnjevi i stražnji dio koljena. Prskanje izravno na kosu izvrstan je trik jer su vaši pramenovi u osnovi ugrađeni raspršivač. Sa svakim češljanjem ili okretanjem kose oslobađaju se neke čestice mirisa. Jedna stvar koju treba napomenuti: iako nam je od malih nogu praktički ukorijenjeno trljanje zglobova, ono zapravo uništava miris, čineći ga da nestane brže nego što biste željeli.

Ne hidrirate dovoljno

Postoji izravna korelacija između vašeg režima hidratacije kože i trajanja vašeg mirisa jer miris ne pristaje dobro suhoj koži. Samo provjerite je li vaša hidratantna krema bez mirisa kako se ne bi natjecala s vašim odabranim parfemom.

Ne skladištite svoj miris pravilno

Jeste li znali da mirisi imaju rok trajanja? Ako parfem promijeni boju ili teksturu, vjerojatno je ostario i izgubio nešto od svog integriteta. Prirodni sastojci će se razvijati i često će s vremenom postati jači. No tanka je linija između jakog mirisa i nečega što samo krivo miriše, stoga obratite pozornost. S druge strane, dok se svi mirisi s vremenom pokvare (ili se barem značajno promijene), pravilno skladištenje ključno je za trajnost bočice. Idealno bi bilo da svoje mirise držite na hladnom i tamnom mjestu. No ne u hladnjaku i dalje od klima uređaja ili grijača.