Najbrže rastuće turističke destinacije u 2024.

turističke destinacije

Nova godina novo je poglavlje za sve putnike. To je novi početak i možemo krenuti s neotkrivenim turističkim destinacijama koje bismo mogli posjetiti. Kad biste morali odabrati mjesta za koja mislite da će biti najpopularnije turističke destinacije 2024., kamo biste otišli? Negdje u Europi? Azija? Možda čak i Afrika?

Da ne biste pogađali, SEO stručnjak SALT.agency analizirao je ogromnu količinu podataka o opsegu internetskih pretraživanja kako bi dao vlastitu prognozu za koje zemlje vjeruje da će imati najveći rast u 2024. godini.

Top 5 iz ove studije svakako je dovoljno da probudi apetit svakog znatiželjnog putnika, a evo i destinacija:

Tunis

Uz osunčanu obalu Mediterana, jedinstvenu i fascinantnu kulturu te relativno niske cijene – nije ni čudo da interes za sjevernoafričku državu Tunis raste. Prekrasna odmarališta Hammamet Bay u Tunisu, Sidi Bou Said i Djerba relativno su neotkrivena u usporedbi s drugim popularnim mediteranskim odredištima. Kao takva su tiša i malo jeftinija. Proljeće je odlično vrijeme za posjet. Manje vrućeg vremena, ali još uvijek puno sunca uz svježu morsku hranu i koktele.

Meksiko

Od poznatih favorita poput Cancuna, Tuluma i Los Cabosa do manje poznatih skrivenih dragulja, čini se da je Meksiko uvijek vrlo popularno mjesto za putovanje. Čini se da će 2024. biti godina za pamćenje za ovu zemlju s otvaranjem značajnih novih zračnih luka, novom željezničkom mrežom i drugim razvojem turizma koji će dodatno olakšati putovanje i svjedočiti njegovim čudima.
Od Guadalajare do Oaxace, egzotična i raznolika odredišta Meksika nastavljaju oduševljavati putnike iz cijelog svijeta.

Maroko

Zemlja koja je već 2023. godine postigla rekordne razine turizma, čini se da će Maroko i dalje biti popularan izbor za putnike koji žele iskusiti njegovu zapanjujuću mješavinu afričke i arapske kulture. Maroko nudi nevjerojatnu povijest i kulturu u gradovima kao što su Rabat, Marrakech, Chefchaouen i Casablanca. No ima i neke nevjerojatne plaže sa skrivenim draguljima za istraživanje, kao što je Legzira.
Zemlja je još uvijek relativno pristupačna i mnogo se ulaže u turističku industriju. Veliki događaji kao što je FIFA Svjetsko prvenstvo 2030. dodatno su učvrstili Maroko u središtu svjetske pozornosti.

Dominikanska Republika

Kako se bliži kraj 2023., Dominikanska Republika je u porastu kao popularna destinacija među Amerikancima i europskim turistima. Karipski raj nedavno je oborio vlastiti turistički rekord. I to vjerojatno nije iznenađenje s obzirom na to koliko je raj idiličan i koliko je blizu Sjedinjenim Državama (2-4 sata, ovisno o tome odakle letite). Mnoga fascinantna odredišta Dominikanske Republike među nekim su od najboljih mjesta za posjetiti zimi. Možda zbog povećane usredotočenosti zemlje na wellness i luksuz u mnogim popularnim odmaralištima.

Šri Lanka

Otočna država Šri Lanka već dugo fascinira putnike iz cijelog svijeta zahvaljujući svojoj egzotičnoj prirodi, toploj klimi, živahnoj kulturi i izvrsnoj hrani. Redovito je rangirana kao jedna od najjeftinijih lokacija za digitalne nomade. Ova zemlja vam može ponuditi sporiji tempo života na plaži, s obiljem kulture i prirodnih čuda koja će vas zabavljati tijekom vašeg odmora.
Šri Lanka je izvijestila o visokom broju turista tijekom 2023., s posjetiteljima iz Sjedinjenih Država među najvećim skupinama.

Riječ je o zemlji koja je posljednjih godina doživjela građanske nemire, no čini se da se situacija smiruje. To će samo pomoći njezinom cilju da postane jedno od najpopularnijih odredišta 2024. godine.

Druge destinacije koje je SALT.agency prepoznala kao najbrže rastuće u 2024. su Bugarska, Filipini, Malezija, Cipar i Švicarska.

Izvor: Investitor.me