Bajkovita šuma u Međimurju

bajkovita šuma

U sklopu našeg izleta po Međimurju koji je bio posvećen djeci, posjetili smo i nezaobilazno mjesto za male, ali i za velike. To je Bajkovita šuma!

Svega pet kilometara od Čakovca, u mjestu Lopatinec, Bajkovita šuma nudi puno zanimljivih sadržaja. Osmislili su ga supružnici Tatjana i Marijan Martinjaš koji osim Bajkovite šume imaju i Catering Međimurski dvori te putničku agenciju Etno Art Travel.

Bajkovita šuma je tematski park koji nije namijenjen samo obiteljima i djeci predškolske i školske dobi, već i odraslima koji su se spremni prepustiti čarobnom svijetu bajki. Uz poučne i zanimljive priče, interaktivne radionice i VR tehnologiju možete istraživati i vizualno doživjeti mitološke likove. Tako se na zabavan način upoznati s poviješću ovoga kraja, njegovim vladarima i veleposjednicima.

U šumi ćete sresti 12 čudesnih bića, od kojih je nama naravno najdraži zmaj ili po međimurski pozoj.
Zmajevi su poznati po tome da se dobro skrivaju. I po tome da dugo i čvrsto spavaju. Mogli biste stajati na njegovim golemim leđima, a da uopće niste toga svjesni, jer je on već stoljećima u dubokom snu.

Svakog lika ćete posebno upoznati, a svaki od njih će vam i dati nešto specifično za njega što će vam na kraju obilaska pomoći da zaokružite priču.

bajkovita šuma
Personalizirane priče

Tim Bajkovite šume nudi nekoliko tematskih šetnji i kostimiranih intepretacijskih razgleda. Također možete izabrati i kostimiranu predstavu, vođenje uz animatora ali i samostalnu šetnju Bajkovitom šumom bez posebnih vođenja. Više informacija o svakom programu pogledajte ovdje.

bajkovita šuma
Radionice

Radionicama kroz priče, primjere i edukacijske metode potiče se razvoj empatije pomoću koje će djeca razviti novu percepciju. Empatična djeca i mladi su uspješnija i zadovoljnija u školi te su socijalno osvještenija. Zbog razvijene empatije imaju više prijateljskih veza u kojima se osjećaju zadovoljno jer najčešće oplemene i prijatelje koji im uzvraćaju prijateljstvo na jednak način.
Važan segment ovih radionica je i jačanje samopouzdanja.

Osim radionica, ovdje vas očekuju brojne aktivnosti poput streličarstva, šumske olimpijade, nogometa

Supružnici Tatjana i Marijan Martinjaš i direktor TZ Međumurske županije Rudi Grula
Vjenčanje kao iz bajke

Skoro da ne postoji mlada djevojka koja ne mašta o svom vjenčanju iz bajke. Kako ne bi samo maštali, to zaista možete doživjeti u Bajkovitoj šumi. Iskustvo će upotpuniti luksuzna gastronomska ponuda cateringa Međimurski dvori i vjerujte da je to hrana za prste polizati. Jelovnik mogu kreairati prema vašim željama. Osoblje će se pobrinuti da gosti osjete dobrodošlicu međimurskog kraja kroz hranu i vino prema receptima iz kuharice Zrinski.

I još jedna zanimlmivost za kraj – svake nedjelje od 12 do 15 h imate priliku kušati autohtone specijalitete ovoga kraja na Međimurskom tradicijskom stolu, koji funkcionira na principu “all you can eat” buffet-stola. A kako smo rekli, hrana je stvarno za prste polizati.

Foto: Nikola Z., Branka BH