Najbolje destinacije za medeni mjesec

za medeni mjesec

Tripadvisor je sastavio listu najboljih svjetskih destinacija za medeni mjesec za parove koji će na bračno putovanje 2024. godine. Na listi je i naša destinacija koju smo odabrali za bračno putovanje još davne 2007. godine te je još uvijek najpopularnija.

Infografika prikazuje najbolja svjetska odredišta za medeni mjesec u 2024., prema TripAdvisorovoj listi koja se temelji na recenzijama putnika u posljednjih 12 mjeseci.

Na prvom mjestu je indonezijski otok Bali.

Bali je živa razglednica, indonezijski raj koji izgleda kao iz mašte. Upijajte sunce na komadu finog bijelog pijeska ili komunicirajte s tropskim stvorenjima dok ronite uz koraljne grebene ili šarenu olupinu ratnog broda iz Drugog svjetskog rata. Na obali, bujna džungla skriva kamene hramove i nestašne majmune. “Umjetnička prijestolnica” Ubud savršeno je mjesto za gledanje kulturne plesne predstave, pohađanje radionice batika ili kovača srebra ili okrjepljenje uma i tijela na satu joge.

Drugo mjesto je zauzeo Hoi An.

Ovaj grad na središnjoj vijetnamskoj obali dobro je očuvan primjer važne trgovačke luke jugoistočne Azije kakva je bio od 15. do 19. stoljeća. Već uobičajena stanica za turiste, postaje sve poznatija turistima. 14. dana svakog lunarnog mjeseca, grad mijenja svoja električna svjetla za tradicionalne svjetiljke u boji. Znamenitosti uključuju japanski natkriveni most i hram Quan Cong. Dopustite iskusnim gradskim krojačima da vam naprave odjeću po mjeri.

Na trećem mjestu su Maldivi, a odmah iza smjestila se Dominikanska republika. Peto mjesto je zauzeo Mauricijus.

Na šestom Kao Lak na Tajlandu.

Samo 80 kilometara sjeverno od Phuketa, Khao Lak je u biti izbrisan tsunamijem 2004. godine. Ali grad i turistička industrija na koju se oslanja oporavili su se. Ostaje tiši od drugih obalnih odredišta, nudeći skrovite plaže, mirne noći i aktivnosti orijentirane na obitelj. Želite zabave punog mjeseca i opijene noći? Nemate sreće. Ali ako ste u potrazi za neusporedivim ronjenjem na otočju Similan, pogodili ste jackpot.

Naš Dubrovnik zauzeo je 16. mjesto najboljih destinacija za medeni mjesec.

Među prvih 20 su Prag, Santorini, Lisabon i Zanzibar.

Cijelu listu pogledajte ovdje.