Kako zgusnuti jelo bez dodavanja brašna

zgusnuti jelo

Kada radite nadjeve, umake… da biste ga zgusnuli morate koristiti brašno. Ali što se događa kada ga nemate kod kuće ili ga zaboravite dodati? Ne brinite, ruska kuharica Yulia Arkhipova podijelila je nekoliko korisnih savjeta koji će vam pomoći pri kuhanju te otkriti kako zgusnuti jelo.

Radite li nadjev za kekse i kolače ili umak, važno je da ih pravilno napravite, a u tome će vam pomoći sastojci koje već imate kod kuće. Ruska kuharica savjetuje kojim namirnicama zamijeniti brašno, a da se okus ne promijeni. To su gorušica u prahu odnosno senf u prahu i želatina.

Ako se odlučite za senf u prahu, nemojte ga koristiti za zgušnjavanje nadjeva, već samo za umak. Pred kraj dodajte gorušicu u prahu ili obični senf i sve dobro promiješajte. Osim što će zgusnuti umak, okus će biti ljepši.

Ukoliko se odlučite za želatinu možete je koristiti i za umak kao i za nadjev. Pred kraj se dodaje i želatina, ali vrlo malo, jer ako je stavite previše, možete napraviti žele, a ne umak.

Foto: Freepik