Najsavršenije mjesto za Božić

božić

Koristeći podatke s društvenih mreža i rezultate Google pretraživanja, Cloudwards.net napravio je zanimljiv popis najpopularnijih božićnih odredišta diljem svijeta. Pretraživanje ove web stranice za pregled softvera i alata za privatnost pokazalo je da većina ljudi iz cijelog svijeta sanja i planira doći u London za Božić. Glavni grad Velike Britanije na vrhu je liste želja u dvadesetak zemalja, uključujući Španjolsku, Nizozemsku, Kanadu i Australiju.

Najčešće korištene ključne riječi su “Božić u Londonu” i “što učiniti u Londonu za Božić”. Beč u Austriji je drugi najpopularniji grad za Božić, posebno u Italiji, Njemačkoj i Sjedinjenim Državama.

Na popisu deset najpopularnijih gradova za proslavu Božića najviše ih je u Europi. Jedina iznimka su New York na trećem mjestu, koji dijeli s Parizom, i Tokio u Japanu na sedmom mjestu, koje dijeli s Berlinom, Münchenom i Nürnbergom u Njemačkoj, Amsterdamom u Nizozemskoj, Kopenhagenom u Danskoj i Strasbourgom u Francuskoj.

Analiza portala Cloudwards.net pokazala je da Europljani tijekom Božića najčešće ostaju unutar granica vlastitog kontinenta. Ako putuju, idu u susjedne zemlje, uglavnom u gradove Beč i Budimpeštu.

Za Britance Prag je savršeno mjesto za božićni odmor, a za Francuze Bruxelles. Portugalci vole Pariz, a Austrijanci Nürnberg.

Nasuprot tome, mnogi kanadski, američki i australski putnici rado putuju daleko od kuće za idealan božićni odmor, pokazuju podaci.

Najpopularniji gradovi za proslavu Božića

Prema analizi Cloudwards.neta ovo su najpopularniji gradovi za proslavu Božića

London, Velika Britanija
Beč, Austrija
New York, SAD
Pariz, Francuska
Budimpešta, Mađarska
Madrid, Španjolska
Prag, Češka Republika
Brisel, Belgija
Tokio, Japan
Berlin, Njemačka
München, Njemačka
Nürnberg, Njemačka
Amsterdam, Nizozemska
Kopenhagen, Danska
Strasbourg, Francuska