Omiljena sinjska četvorka M.O.R.T. dolazi u Tvornicu kulture

M.O.R.T.

Omiljena sinjska punk blues rock četvorka M.O.R.T. održat će veliki koncert u Tvornici kulture. Gotovo godinu dana nakon objave hvaljenog petog studijskog albuma ”Samo hrabro i bezveze!”, u subotu, 2. ožujka 2023. godine, M.O.R.T. će nastupiti u Zagrebu.

M.O.R.T. – „Mamuran“

M.O.R.T. čine Ivan Katić John na vokalu, Bože Blajić Zvrk na gitari, Jakov Maleš Kikos na basu i Milan Mijač Mile na bubnjevima. Peti je studijski album, ”Samo hrabro i bezveze!”, žestoka četvorka snimala za vrijeme lockdowna, a već po svom izlasku dobio je fantastične recenzije, kao i prognozu po mnogima jednog od najboljih albuma godine. Materijal je snimljen u mostarskom studiju Pavarotti, dok je miks i master albuma radio Mark Mrakovčić uz asistenciju benda. Album čini 11 neukrotivih pjesama u koje je bend ulio sav svoj bijes i sve svoje frustracije ne pristajući ni na kakve kompromise. ”Samo hrabro i bezveze!” objavljen je za Los Angeles Agency, a dostojan je nasljednik prvih četiriju albuma u fantastičnoj diskografiji benda koju čine ”Vrhunsko dno” koji je bend samostalno objavio 2012. godine, a kasnije i za etiketu Slušaj najglasnije, ”Odjel za žešće” objavljen 2014. godine, ”Tužna kocka” iz 2015. te prvo i zasad jedino izdanje na engleskom jeziku iz 2019. godine ”Standing Runningman”. U međuvremenu su objavili i sjajnu suradnju s Mary May, singl ”Igračke (Potraži me ponekad)”, a s posljednjeg su se izdanja izdvojili i singlovi za koje je bend snimio i prateće spotove, ”Imam sve”, ”Svijet se sužava” te ”Mamuran”.

M.O.R.T. – „Imam sve“

M.O.R.T. broji preko 400 koncerata, nastupe po Britaniji, Irskoj, Austriji, Bugarskoj te nizu festivala u Hrvatskoj i regiji. Osim bogatog koncertnog iskustva i vjerne publike, epitet ”najboljeg albuma godine” nije im stran. Bend je tijekom godina zaradio brojne nagrade i nominacije, od kojih se ističu dvije nominacije za Porin 2015. godine: u kategoriji Novog izvođača godine, dok je album ”Tužna kocka” nominiran za Najbolji rock album godine.

M.O.R.T. – „Draga majko“

Nakon brojnih festivalskih i klupskih nastupa, slavlje će novog izdanja hrabro zaokružiti i koncertom u Velikom pogonu. Opasni riffovi, razorna ritam sekcija, sirova svirka i katarzična izvedba ujedinit će energije benda i publike u Tvornici kulture u ožujku sljedeće godine. ”Samo se ti smiji”, ”Mali Isus”, ”Buka u glavi”, ”Draga majko”, ”Nibiru”, ”Nina”, ”Na cesti”, ”Plamen što kriješ” i ”Olovni vojnici” napokon će odjekivati u Šubićevoj. John, Zvrk, Kikos i Mile spremni su još jednom pokazati Zagrepčanima svoj sinjski punk blues rock.

Ulaznice po early bird cijeni od 13 eura potražite u Tvornici kulture, na svim prodajnim mjestima ili online na Entrio.hr Regular cijena ulaznice iznosit će 15 eura, dok će na dan koncerta za ulaznicu biti potrebno izdvojiti 17 eura.