Matoš & mačke kao najzabavnija adventska zona u gradu

matoš mačke

Centar Zagreba ove godine dobiva posve drugačiju lokaciju u sklopu adventskih blagdana – novu pješačku zonu u Masarykovoj i Preradovićevoj ulici. Tamo se, sa Strossmayerovog šetališta Gornjeg grada, seli poznati Caffe de Matoš gdje će od 29. studenoga pa sve do 7. siječnja osigurati jedinstvenu i zabavnu blagdansku priču pod nazivom Matoš & mačke. Tradicionalni sezonski zalogaji, topli napitci, vrhunska zabava uz DJ nastupe i koncerte, bogati dječji program i još mnogo iznenađenja.

Matoš & mačke garantiraju odličnu zabavu i još jednu sjajno uređenu gradsku urbanu božićnu bajku. Prepoznatljiv „štih“ i ugođaj starog Zagreba, koje već godinama njeguje manifestacija Caffe de Matoš, pretočit će se i u sam centar Zagreba. Neki novi, ali i već dobro poznati foto pointovi zasjat će u originalnom, veselom ruhu i mamiti prolaznike da se osvježe uz čašu nečega toploga i stvore nezaboravne uspomene s nove lokacije. Lampice, borovi, sitna rekvizita u retro stilu i prepoznatljiva „Matoševska“ scenografija, kao i niz novih detalja koji ostaju iznenađenje, novoj će lokaciji dati drugačiji ugođaj.

Ugostiteljska ponuda

Simbioza Matoša i mačaka naslanja se naravno na tradiciju bogate ugostiteljske ponude. Tako će svima koji se upute na ovu lokaciju na raspolaganju biti čak 10 adventskih kućica s prigodnom street food ponudom i tradicionalnim domaćim zimskim jelima u slanoj i slatkoj varijanti. A neće nedostajati niti toplih i aromatičnih napitaka.

Glazbena čarolija

Osim uz toplo piće u ruci, advent je još čarobniji uz odličnu glazbu iz zvučnika. Kao i svake godine, tako je i ove na repertoaru uzbudljivi glazbeni program za najrazličitije ukuse – od jazza i funka pa do rocka i popa i pokojeg DJ iznenađenja. Od 5. prosinca, svakog utorka i četvrtka čaga se uz live izvedbe domaćih, urbanih bendova među kojima su Gelato sisters, Elvis Sršen & Funkblasters, Toni.Drama, Tom & The Twisters, Anya Alu, La papa, Louise bend, Imagruva i drugi. Ostatak tjedna rezerviran je za druženje s kultnim domaćim DJ-jima Zozom, Bondžom, Gradeom i Primecom.

matoš mačke
Špica za najmlađe

Ali, Matoš & mačke nisu samo za odrasle! Adventska špica vikendima prijepodne pripada mališanima. Na pozornici ih čekaju dječje predstave, radionice, facepainting, disco i razna iznenađenja. Za njih će biti organiziran i najluđi doček Nove godine u podne 31. prosinca. Doček Nove 2024. za odrasle, uz DJ Primeca, ne propušta se!

Advent kod Matoša traje sve do 7. siječnja 2024. godine. Više informacija o programu, koncertima i radnom vremenu pratite na Facebook i Instagram stranici manifestacije.