Dr. Oetker slavi 130 godina Original Backin praška za pecivo

Original Backin

Dr. Oetker je već više od 130 godina simbol za radost pečenja, a uz Original Backin prašak za pecivo uspjeh u pripremi različitih delicija neće izostati. S retro izdanjem originalnog Backina i nostalgičnom limenom kutijom, Dr. Oetker vas ove jeseni vodi kroz prošla vremena. Naime, povodom velike obljetnice, Dr. Oetker Original Backin prašak za pecivo dostupan je u retro izdanju sa sedam dizajna ambalaže koji prikazuju ovaj nezaobilazan sastojak za pečenje od 1893. do današnjeg dana. Kako biste imali što precizniji dojam putovanja kroz vrijeme, na stražnjoj strani ambalaže moći ćete pročitati u kojoj godini je stvoren određeni dizajn. Retro pakiranje u limenoj kutiji ekskluzivno možete osvojiti u nagradnom kvizu na društvenim mrežama Dr.Oetkera.

Sastojak bez kojeg nema uspješnog peciva

Osim posebnih ambalaža Dr. Oetker je pripremio i unikatno dizajniranu retro kutiju za pohranu Dr. Oetker proizvoda – bilo da se radi o prašku za pecivo, vanilin šećeru, kvascu ili nekom drugom dodatku za pečenje. A možda ih poželite iskoristiti i za čuvanje već pripremljenih kolača i peciva – tako ćete im očuvati svježinu i duže uživati u finim zalogajima.

Dr. Oetker Original Backin već je desetljećima onaj sastojak za zbog kojeg recepti uspijevaju, a pečenje postaje posebno zadovoljstvo. Samo jedno pakiranje daje tortama, pitama, vaflima i pecivima prozračnu i pahuljastu teksturu. Bilo da je riječ o klasičnom kuglofu ili o raskošnoj torti – s Dr. Oetker Original Backinom nećete pogriješiti jer s njim možete pripremiti i jednostavne i neobične slastice.

Original Backin
Puno toga se kroz povijest mijenjalo, ali Dr. Oetker Backin je ostao nezaobilazan sastojak

Kako je sve počelo? Davne 1893., nakon brojnih pokušaja, farmaceut dr. August Oetker uspio je stvoriti recept koji je promijenio način pripreme slastica: Dr. Oetker Backin je lansiran na tržište! To je ujedno i proizvod koji je kroz desetljeća postao jedan od najprepoznatljivijih proizvoda brenda Dr. Oetker. Prodavao se tada, kao i danas, pakiran u male vrećice koje su savršeno prilagođene za pola kilograma brašna, a na poleđini vrećice se uvijek može pronaći i prigodni recept za pripremu slastica.

Već 1900. godine, u Njemačkoj se godišnje prodavalo 2,5 milijuna vrećica, a do 1912. godine ukupna prodaja narasla je na impresivnih 100 milijuna komada! Godine 1903., “Postupak za proizvodnju trajnog praška za pecivo ili brašna za pečenje” dr. Augusta Oetkera patentiran je u Carskom patentnom uredu. S ovim je proizvodom dr. August Oetker postavio temelje svoje proizvodnje. Od tog vremena do danas se u potpunosti promijenio način na koji funkcionira svijet pa tako i način kako pripremamo slastice, ali je Dr. Oetker Original Backin ostao proizvod bez kojeg je teško zamisliti bilo koje domaćinstvo, ne samo u Hrvatskoj nego i u Europi!