Bundeva, cikla i komorač nove su zvijezde jesenskog menija

boogie lab jesenski meni

Omiljena zagrebačka gastro adresa Boogie Lab ima novi jesenski meni koji je ispunjen nutritivno bogatim povrćem. Ono će našem organizmu itekako koristiti u jesenskim danima. Prvi novitet Salata od bundeve. Ovo sezonsko povrće je vodeće po hranidbenoj vrijednosti. Bogato je vitaminom A, sadrži i vitamine C, E i skupinu vitamine skupine B, a ima i kalijevih soli i željeza. U kombinaciji s ružmarinom, špinatom i drugim sastojcima hit je laganog jesenskog ručka nakon kojeg ćemo se normalno vratiti poslovnim obavezama.

Prijedlog za Boogie ručak su i Tagliatelle s pestom od komorača. To je jedna od najstarijih poznatih ljekovitih biljaka koja se koristi od davnina, a kao prirodni lijek osobito je dobar za prehlade, koje u ovo vrijeme vladaju gradom. Imaju snažno antioksidativno djelovanje.

Zvijezda večere je Cikla s kremom od bundeve. Ona je vrlo bogata različitim sastojcima zbog čega je odavno poznata i kao ljekovita biljka koja se koristila u kućanstvima, a koristi se i u suvremenoj medicini. Njeni sastojci pomažu u reguliranju krvnog tlaka, pospješuje rad želuca, crijeva i žuči te pomaže u reguliranju tjelesne težine.

U jesenskom meniju noviteti su i hobotnica, novi quiche i drugo. Kako su naveli u nedavno objavljenom Manifestu, koji se sada može pronaći i na stolovima, sva hrana koja se služi je i bit će sezonska i lokalna. Gdje god je moguće teži se nabavci ekoloških proizvoda, ali također cijene i male OPG-ovce koji se drže dobrih proizvođačkih praksi, a koji zbog različitih razloga još uvijek nemaju certifikate. Meso i ribu također nabavljaju od lokalnih uzgajivača ili lovaca. Od njih traže garanciju da prilikom uzgoja ne upotrebljavaju hormone i antibiotike.

Boogie Lab, koji se nalazi u Parku kneževa u Ulici knez Borne 26, predstavlja jesenski meni koji u svako doba dana donosi zdrave obroke koji će našem organizmu dati sve potrebne nutrijente za lagan i uspješan dan.

Foto: Karlo Jelić