Borite li se i vi s rozacejom?

rozaceja

Rozaceja (kuperoza) je kožna bolest koja uzrokuje crvenilo središnjih dijelova lica te umnožavanje vezivnog tkiva kože i lojnih žlijezda. Znakovi i simptomi često su izrazito neugodni i mogu uvelike remetiti kvalitetu života. Izraženo je crvenilo lica praćeno sitnim prištićima (nos, obrazi brada) te se uz to javljaju i neugodni osjećaji suhoće, peckanja i bockanja. Pogoršanje može nastupiti u razdoblju od nekoliko tjedana do nekoliko mjeseci, zatim se smanjiti i opet rasplamsati.

Iako to možda rjeđe komentiraju, ova bolest često pogađa i muškarce. Jedan od njih je i naš poznati digitalni nomad Tomislav Pancirov koji je odlučio otvoreno o tome pričati na svojim kanalima:
Godinama sam se jako sramio crvenila na licu, zato sam i odlučio otvoreno pričati o ovoj bolesti jer se nadam da mogu nekom pomoći sa svojim iskustvom. Rozaceja ima svojih boljih i lošijih dana, ali ono što je važno je redovita njega kože, stoga mi je drago da sam pronašao organski brend koji je postao dio moje rutine.“

Tomislav u svojoj svakodnevnoj njezi koristi BIOLOGY AR dermatološku njega protiv crvenila, riječ je o dermatološkom i certificiranom tretmanu koji smanjuje pojavu i intenzitet crvenila 40%* te hidrira i umiruje kožu sklonu rozaceji. Kombinacija ekstrakta mandarine i glavne djelatne tvari BIOLOGY linije, organskog soka Rhealba® zobi, smanjuje i ograničava ponovnu pojavu crvenila, trenutačno i dugotrajno umiruje osjet neudobnosti te pruža 24-satnu hidraciju.

rozaceja

Uz to, zahvaljujući ekstraktu maslačka štiti kožu od čestica onečišćenja. S 99% sastojaka prirodnog podrijetla, sadrži samo osnovne sastojke, čime je osigurana optimalna podnošljivost. BIOLOGY AR dermatološka njega protiv crvenila ispitana je na koži sklonoj alergiji, u kombinaciji s lijekovima i laserskim tretmanom*. Formula bez mirisa i esencijalnih ulja može se primijeniti na cijelom licu i području oko očiju. Fluidna tekstura omogućuje samostalnu primjenu ili u kombinaciji s BIOLOGY HYALU serumom 3u1 za dodatnu hidraciju i jačanje kože.

Čišćenje kože prvi je kozmetički korak u rutini njege koji nikako nije preporučljivo preskočiti. Za zaštitu i hidraciju kože te smanjenje simptoma rozaceje pomaže A-Derma dermatološka pjena za čišćenje iz BIOLOGY linije formulirana kako bi se osigurala optimalna podnošljivost i nježno odstranjivanje šminke. Bez parfema. Bez sapuna. Bez esencijalnih ulja. Nekomedogeno. Ne peče oči.

Kako bi smanjili simptome rozaceje i ponovo se osjećali udobno u svojoj koži, donosimo nekoliko korisnih savjeta:

• preferirajte nekomedogenu kozmetiku bez mirisa i bez alkohola
• usvojite rutinu njege koja kombinira čišćenje i hidraciju – tretman posebno prilagođen koži sklonoj rozaceji
• njegu nanesite tapkanjem; izbjegavajte kružne pokrete jer mogu povećati crvenilo
• smanjite korištenja alkohola i ljutih začina
• izbjegavajte sunce
• konzumirajte svježe voće i povrće, namirnice bogate omega-3 masnim kiselinama te cinkom
• pijte dovoljne količine vode