Velika završnica ovogodišnjeg VIA VINA na Plešivici

dobra berba

Ovogodišnje izdanje nagrađivane vinske manifestacije Turističke zajednice Zagrebačke županije, popularni festival VIA VINO, proglašen i najljepšim vinskim festivalom kontinentalne Hrvatske, proteklih je vikenda okupio stotine posjetitelja na spektakularnim lokacijama. Nikad bogatiji festivalski program uz brojne poznate glazbene izvođače donio je i novitete poput suradnje s modnim dizajnerom Zoranom Mrvošem koji je inspiraciju za novu kolekciju, pronašao upravo u legendarnim stanovnicama Zagrebačke županije.

Pogledajte kako je bilo na kraljevskom vinskom party-u u vinariji Puhelek-Purek.

Spektakularna završnica VIA VINA počinje od 13 sati – Ne propustite ovu subotu u vinariji Dobra berba

Pripremite se za vrhunac ovogodišnjeg VIA VINA, sunčanu subotu 14. listopada počinjemo dnevnim tulumom od 13 sati na dobro poznatoj pjenušavo-vinskoj lokaciji vinarije Dobra berba. Slikoviti plešivički brežuljci i padajući vinogradi, pogled su kojeg ne želite propustiti uživajući na prvoj hrvatskoj vinskoj cesti – posvećenoj upravo pjenušcima!

VIA VINO počinje od 13 sati, uz glazbu koja će vas držati na nogama, zahvaljujući DJ Mirzi koji od 15 sati pušta omiljene ritmove zabave.

Sa zalaskom sunca, središte pozornice preuzima Filip Rudan, glazbeni virtuoz i dobitnik Porina. Ovaj nezaboravan open-air koncert na Plešivici počinje u 18 sati, pružajući vam nevjerojatan glazbeni doživljaj pod zvjezdanim nebom.

Točna adresa subotnjeg VIA VINA je Ivančići 11, Jastrebarsko.

Pjenušci, kokteli i kreativna kuhinja: Čeka nas nezaboravna subota nadomak Zagreba

Veliku završnicu VIA VINA u subotu, 14. listopada, pratit će iznimna ponuda vina, pjenušaca i autorskih VIA VINO koktela, nadopunjena kreativnom kuhinjom na otvorenom. Nezaboravno gastronomsko iskustvo uz izvorne namirnice Zagrebačke županije obećavaju još jedan vikend za pamćenje.

Za ljubitelje legendarnog jela vikend izleta, tu je najhrskavija pohana piletina, pripremljena sa strašću i vještinom od strane specijalista iz POH-a dok će restoran SOPAL oduševiti sporo pečenom telećom koljenicom (ossobuco) s palentom, gastronomskim specijalitetom koji osvaja na prvi zalogaj.

Pripremite se za cjelodnevno uživanje nadomak Zagreba, u srcu vinskih cesta Zagrebačke županije. Plešivička vinska cesta uskoro će dobiti i prvu pjenušavu vinsku cestu u Hrvatskoj, potvrđujući svoj status najpoznatije regije za vrhunska pjenušava vina.

Zagrebačka županija već je uvelike prepoznata kao središte kontinentalnog gastro i eno turizma, a Plešivica tu igra vodeću ulogu. Vinari svojim proizvodima privlače sve veći broj posjetitelja a drago nam je da ih Turistička zajednica Zagrebačke županije, omiljenim manifestacijama kao što je to VIA VINO može podržati. Među posjetiteljima VIA VINA raste broj ljubitelja pjenušaca koji upravo na Plešivici pronalaze bisere ove scene, pa je tako velika završnica festivala posvećena cjelodnevnom uživanju u prirodi, glazbi i naravno, pjenušavima vinima!“ pozvala je posjetitelje Ivana Alilović, direktorica Turističke zajednice Zagrebačke županije, naglašavajući kako je ulaz na VIA VINO festival besplatan. Sve posjetitelje dočekat će ih i čaša pjenušca kao dobrodošlica.

Prijave za omiljeni VIA VINO izlet na Plešivicu, uz obilje okusa i mirisa Zagrebačke županije, potrebno je poslati na viavino@visitzagrebcounty.hr.

Mjesta se brzo popunjavaju, pa svoju prijavu pošaljite na vrijeme!