Hotel Portofino – roman po kojem je snimljena britanska hit-serija

portofino

Hotel Portofino radi tek nekoliko tjedana, a vlasnica Bella Ainsworth već se suočava s mnoštvom problema. Njezini otmjeni gosti zahtjevni su i teško im je udovoljiti. Usto, Bella je na meti podmuklog i korumpiranog lokalnog političara koji prijeti da će je uvući u užareno grotlo Mussolinijeve Italije.

Da stvar bude još gora, i Bellin je brak u krizi, a njezina se djeca još uvijek oporavljaju od strahota Prvog svjetskog rata. Obitelj sve nade polaže u sina Luciana i njegov mogući brak s bogatom engleskom aristokratkinjom. No događaji neočekivano kreću u krivom smjeru, a posljedice će osjetiti cijela obitelj.

Smještena na čarobnoj talijanskoj rivijeri, ovo je priča o osobnom buđenju u doba globalnih previranja i oslobađajućem utjecaju šarmantne talijanske kulture, gastronomije i ambijenta na britanske „naivčine na putovanju“.

Prema romanu snimljena je istoimena britanska hit-televizijska serija.

O autoru:

J. P. O’Connell britanski je pisac i urednik. Radio je za različite novine i časopise, između ostalih, za Time Out, Guardian, Times i Daily Telegraph. Objavio je nekoliko knjiga, a svjetsku je slavu stekao povijesnim romanom Hotel Portofino, Prvi dio (2021.), prema kojemu je nastala istoimena serija, dijelom snimana i u Hrvatskoj. Novi nastavak Hotela Portofino izlazi 2024. godine. Živi u Južnome Londonu.

Izdavač je V.B.Z. , a knjigu možete kupiti i online u web shopu.