Biljke napretka i gdje ih postaviti u domu

biljke napretka

Biljke ne samo da uljepšavaju naš životni prostor, već je po feng shuiju njihova prisutnost više nego korisna, a ne samo estetska. One su snažni pročišćivači zraka koji smanjuju negativnu energiju. Feng shui stručnjaci savjetuju da pri odabiru biljaka za dom izbjegavate oštre i bodljikave jer su magneti za nesreću. Važno je odabrati biljke sa zaobljenim i srcolikim listovima jer su to biljke rasta i napretka.

Ako ste odlučili unijeti malo zelenila u svoj dom, pročitajte nekoliko savjeta koji bi vam mogli pomoći pri odabiru biljaka.

Biljke za ljubav i romantiku

Filodendron je odlična biljka za njegovanje romantičnih veza. Ima meke listove u obliku srca. Božur je najpopularniji za privlačenje ljubavi u dom. Obožavan zbog svog zadivljujućeg mirisa, jasmin se vrlo često povezuje s ljubavlju, ljepotom i senzualnošću. Želite li s ovim biljkama postići najbolji učinak onda bi ih bilo najbolje smjestiti u jugozapadni dio doma.

Biljke koje privlače bogatstvo i obilje

Afrička ljubičica se smatra simbolom novca i bogatstva te privlači obilje. Listovi su joj okruglog oblika, poput novčića. Drvo novca koristi se za privlačenje novca i poticanje dotoka obilja u dom, dok je bonsai, minijaturno stablo, simbol sreće i bogatstva i zahtijeva vrlo malo pažnje. Prema feng shuiju, najbolje mjesto za ove biljke je jugoistočni dio vašeg doma.

Biljke za osobni i profesionalni razvoj

Monstera svojim rastom i širenjem predstavlja ekspanziju, rast i napredak. Bambus je biljka koja vrlo brzo raste i ukazuje na brzi uspon i rast prema gore. Najbolji položaj za ove biljke je sjeveroistočni dio doma, a za napredak u karijeri smjestite ih u sjeverni dio.

Biljke za zdravlje i plodnost

Orhideja: bijela orhideja je simbol plodnosti i kreativnosti, dok je žuta simbol zdravlja. Želite li ovom biljkom privući željenu energiju, najbolje bi bilo da je smjestite u istočni dio svog doma.

Ena D., Foto: Freepik