Otkrijte zašto posjetiti Zadar ovog ljeta

zadar ljeta

U Zadar su stigla djela najpoznatijeg street art umjetnika na svijetu! Legendarni Banksy jedan je od najkontroverznijih umjetnika suvremenog doba jer njegov identitet nikad nije potvrđen, a sjajnu izložbu “Zadar does Banksy” u Kneževoj palači možete pogledati do listopada.
To je samo jedna od atrakcija koje vas ovdje čekaju, jer Zadar je definitivno ‘place to be’ ovoga ljeta!

Zadar je hot spot

Ne propustite Festival Punog mjeseca od 10. – 12. kolovoza. Na šetnici obasjanoj svjetlošću punog mjeseca, baklji i svijeća, uživat ćete u lokalnim specijalitetima, klapskoj glazbi i čarobnoj atmosferi ljetnih noći. Ljubitelje 80-ih oduševit će Vaicanto Festival koji se od 26. srpnja do 11. kolovoza održava na raznim lokacijama starogradske jezgre. Apsolutni ‘high light’ bit će koncert jednog od najvećih svjetskih Queen tribute bendova.

Posjet Zadru nije potpun bez obilaska Morskih orgulja i instalacije Pozdrav suncu, šetnje Kalelargaom i posjete crkva Sv. Donata, Kneževe i Providurove palače. Dan zaokružite koktelom s pogledom na najljepši zalazak sunca, dobrom čašom vina ili isprobajte lokalne specijalitete.

Mnoštvo atrakcija za mališane

Od Escape rooma, Muzeja iluzija do potrage za blagom i VR šetnje gradom – svaki doživljaj izmamit će osmijeh na dječja lica. Tu su i Adventure park Zadar u kojem neće nedostajati adrenalina i Buffalo Bill city u Vrsima koji donosi doživljaj divljeg zapada u srce Dalmacije.

Recept za idealno ljetovanje: puno uživanja, akcije i opuštanja za velike i male.

All-inclusive obiteljski odmor u Zadru
Ljetni odmor nije potpun bez mirisa borova i zvukova mora, a baš takvu oazu udaljenu od centra Zadra svega 15 minuta šetnje pruža Falkensteiner Club Funimation Borik. All-inclusive obiteljski hotel poznat je po opuštajućoj atmosferi za roditelje i brojnim uzbudljivim aktivnostima za djecu – sportovima, radionicama, tematskim zabavama i velikim unutarnjim i vanjskim bazenom s toboganom.

Obiteljsko kampiranje
Uživajte u slikovitom okruženju Dalmacije i stvorite uspomene za cijeli život. Prepoznat kao jedan od najboljih kampova u Hrvatskoj s brojnim nagradama, Falkensteiner Premium Camping Zadar idealan je odabir za obiteljsko kampiranje, bez obzira odlučili se kampirati ili ljetovanje provesti u šarmantnim mobilnim kućicama!

Čarobna zelena oaza
Ako odmor želite provesti u privatnoj zelenoj oazi kratkom vožnjom udaljenoj od Zadra, nema bolje opcije od čarobnog Falkensteiner Resorta Punta Skala. Obitelji će svoje mjesto pod suncem ovdje pronaći u Family Hotelu Diadora, mjestu stvorenom za obiteljsko uživanje gdje ih čekaju Falky Land – mjesto zabave za djecu na više od 750 m2, multimedijska soba, kino, sportski tereni, Free Play zona, vanjski zid za penjanje, Valo jump, Valo climb, Baby Land… ali i brojne akademije te zabavni ljetni festival!

Za ljetovanja u paru tu je Hotela & Spa Iadera, prepoznat po svom posebnom mediteranskom ugođaja, prostranoj SPA zoni, pregršt sportskih i zabavnih aktivnosti te nečim sasvim posebnim – pop-up ljetnoj inačici svjetske gastronomske senzacije TIAN am Meer! ‘Must have’ ovoga ljeta svakako je kušati vegetarijanske i veganske specijalitete vrhunskog chefa Paula Ivića nagrađene Michelinovom zvjezdicom, četiri Gault Millau toke i Michelin Green zvjezdicom.