Blizu Zagreba krije se Čudesna šuma

čudesna šuma

Čudesna šuma vas poziva da u subotu uživate u zelinskim vinima uz loparke

Sveti Ivan Zelina prepoznat je kao destinacija gdje se može uživati u kvalitetnim i priznatim vinima. Dakako, uz sve to ide i dobra gastronomska ponuda. Želeći te dvije strasti spojiti u jednu, organizatori Čudesne šume dosjetili su se sjaje ideje. Naime, u subotu 8. srpnja od 20 sati svi posjetitelji Čudesne šume moći će uživati u Večeri zelinskih vina uz loparke.

Pripremite se za pravu poslasticu za svoje nepce dok se uranjate u svijet izvrsnih zelinskih vina. Budite s nama u Čudesnoj šumi i stvorimo zajedno uspomene koje će dugo ostati u vašem srcu“ – ističe Marija Kralj iz Čudesne šume.

Kako nam otkrivaju organizatori, posjetitelji će imati priliku kušati vina vrhunskih vinara – Puhelek Pureka, Jarec Kurea, Kos Jurišića, Kosa, Večaja, Kralja, Žigrovića, Bedekovicha i Litterarii Wineryja.

Njihova strast prema vinogradarstvu i jedinstvene kombinacije okusa pružit će vam istinski užitak. Osim uživanja u vrhunskim vinima pripremili smo i glazbenu poslasticu, jer će nastupiti jazz kvartet uz pratnju Mladena Kosovca. Njihova glazba stvorit će nezaboravnu atmosferu i upotpuniti večer s harmonijom koja će vas obuzeti“ – naglašava Igor Bajić.

A čarobna večer u sklopu Ljeta u Zelini, osim u vrhunskim vinima i predivnoj glazbi, dodatno će biti začinjena i loparkama, tradicionalnom prigorskom pericom ili tankom gibanicom, koja se pekla u krušnoj peći u koju se unosila na drvenoj lopati, loparki, od kuda i taj naziv. Inače, loparka je nekad bila neizostavna svadbena slastica u Prigorju.

Čudesna šuma nalazi se na dobro poznatoj lokaciji u Parku ŠRC Zelina, V. Nazora 64, Sv. Ivan Zelina.