Ljeto u Virovitičko-podravskoj županiji nikad nije bilo atraktivnije

ljeto u virovitičko podravskoj

Srušite ljetne stereotipe, odaberite destinaciju u kojoj ćete napokon napuniti baterije, otkriti ljepotu tišine i uživati u vrhunskim jelima dvaju poznatih gurmanskih regija – Slavonije i Podravine. Evo što nikako ne biste smjeli propustiti ovo ljeto u Virovitičko-podravskoj županiji.

Piknik na Jankovcu

Nazdravite zelenim silvancem, sortom koja na području Virovitičko-podravske županije daje iznimne rezultate i uživajte u omiljenim zalogajima na dekici u debeloj hladovini šume s pogledom na dva jezera. Park šuma Jankovac najljepša je gorska dolina Parka prirode i UNESCO geoparka Papuk. Ime je dobila po voćinskom plemiću Josipu pl. Jankoviću koji se u 19. stoljeću tu preselio. Uz planinarski dom, dva umjetna jezera i atraktivan vodopad Skakavac – vodi i Grofova staza s info pločama, drvenim mostovima i stubama, ugodna za šetnju kad poželite protegnuti noge.

Putovanje u prošlost u Voćinu

Otputovati kroz vrijeme milijunima godina unatrag, kada je Papuk bio otok u Panonskom moru, susresti se s njegovim prastanovnicima morskim psima, kitovima i nosorozima, doživjeti papučko podzemlje? I to je moguće u Geo-info centru u Voćinu. Interaktivni multimedijalni centar, 6D kino u kojem ćete susresti simpatičnog amonita Tonija, projekcije i prezentacije na ekranima…, ovo mjesto oduševljava i velike i male.

Ljeto u Virovitičko-podravskoj županiji – Dravski pijesak
Najfinije slastice u Dvorcu Janković

Za jedan od najljepših dvoraca u ovom dijelu Europe samo najbolje slastice. Ekskluzivni premium kolači nagrađivane slatinske slastičarke, srebrne olimpijke slastičarstva Sandre Jadek od najkvalitetnijih lokalnih namirnica mogu se kušati u Dvorcu Janković u Suhopolju. Ovaj Centar za posjetitelje s 30 komfornih soba pružit će vam odmor i opuštanje dostojno kraljeva. Neizostavni je dio jedinstvene Plemićke rute Virovitičko-podravske županije na kojoj su obnovljeni dvorci, kurije, ljetnikovci i utvrde…

Jahanje na Višnjici

Jahanje smiruje, oslobađa stresa, puni energijom. Ako ste oduvijek željeli naučiti jahati, sad imate priliku, a ako ste iskusniji jahač predlažemo terensko jahanje u pratnji vodiča. Pustara Višnjica pored Slatine oduševit će vas ambijentom tradicionalnog seoskog imanja. Hotel, ergela i farma – sve u jednom, odlična tradicijska kuhinja, oranice, polja, livade, pitoma priroda dokle pogled seže… Izgleda nestvarno.

Ljeto u Virovitičko-podravskoj županiji – Drava
Kupanje na Križnici

Što će im more kad imaju Dravu? I Križnicu? Ovo mistično mjesto prepuno zelenila posljednji je otok u nekadašnjem Panonskom moru. Do Križnice možete na dva načina –skelom ili 250 metara dugim visećim pješačkim mostom, a jednom kad je otkrijete uvijek ćete joj se vraćati. Na plaži pored mosta možete se izležavati do mile volje na vrućem pijesku, zaigrati odbojku, roštiljati s omiljenim društvom, a kad se poželite osvježiti zaplivajte u Dravi koja na ovom malom prostoru kreira najljepše meandre od izvora do ušća.

.

Foto: Matija Turkalj