Monte torta by Milyfood

monte milyfood

Probali smo ovu odličnu Monte tortu fenomenalnog izgleda koju je radila naša draga kolegica Milica Šundov Šupe poznata i kao Milyfood 2021 pa smo odlučili podijeliti s vama njezin recept.

Milica

Milica je ovu čokoladu radila uvijek s majkom pa ju je odabrala kao idealnu za Majčin dan koji je nedavno obilježen. No znamo koliko su mame jako važne u našim životima, pa neka ovo bude jedna od torti kojom je možete iznenaditi za bilo koju priliku ili samo jednostavno zato jer joj želite reći koliko vam znači.

Recept Monte torta by Milyfood

Sastojci:
13 digestive keksa
30 dkg maslaca
20 dkg bijele čokolade
2 vanilin šećera
2 l mlijeka
gustin
3 dcl slatkog vrhnja za šlag
20 dkg čokolade za kuhanje

monte milyfood
Monte torta by Milyfood

Priprema:
Digestive kekse smrvite štapnim mikserom.
Rastopite 5 dkg maslaca i time prelijete smrvljene kekse te dobro izmješajte. Kekse utisnite u kalup od torte i poravnajte te zatim stavite u pećnicu na 5 min na 180 stupnjeva. Nakon toga pustite da se hladi.

Uzmite 25dkg maslaca, 20 dkg bijele čokolade i 2 vanilin šećera otopite u prikladnoj zdjeli.
U 1 i pol dcl mlijeka umješajte 4 jušne žlice gustina te stavite sa strane.

Zatim 5,5 dcl mlijeka, nascjeckanu bijelu čokoladu i maslac stavite na laganu vatru i pustite da dođe do vrenja. U mlijeko umješajte prethodno pripremljeni gustin uz stalno miješanje (mora biti malo gušće od pudinga).
Gotovu kremu izlijte na podlogu od keksa. Pustite da se skroz ohladi (može se staviti i u frižider).

Priprema tamne kreme:
3 dcl slatkog vrhnja za šlag dovedite tik do vrenja (ne smije zavrijeti) i dodajte prethodno nasjeckanu tamnu čokoladu ili čokoladu za kuhanje pa mješajte dok se čokolada potpuno ne otopi. Zatim prelijte ovaj čokoladni ganach preko ohlađene bijele kreme.
Stavite da se hladi (najbolje ostaviti preko noći u frižideru).

I zatim ukrasite prema želji izlomljenim komadićima čokolade ili nekom drugom dekoracijom po želji.

Uživajte!

Video zapis ovog recepta pogledajte na TikTok profilu Milyfood. Za više recepata pogledajte i profil Millyfood na društvenim mrežama Facebooku, TikTok, Instagram te na YouTube kanalu.