Slow cooked selection linija proizvoda za bržu pripremu jela

Slow cooked

PIK Vrbovec bilježi izvrsne reakcije potrošača na lansiranje linije Slow cooked selection proizvoda koju čine Pulled pork (trgana svinjetina) i Spare ribs (svinjska rebarca) kao predstavnici internacionalnih trendova te Pork knuckle (buncek) kao tradicionalna delicija. Lansiranjem linije PIK Vrbovec je ponovno dokazao zašto drži titulu pionira u uvođenju elementa funkcionalnosti u segment mesnih prerađevina i plasiranju svježeg mesa u pakiranom obliku.

Željeli smo razviti proizvode inspirirane sous-vide tehnikom kulinarske pripreme mesa te našim potrošačima pružiti još veću mogućnost izbora mesnih proizvoda. Uzimajući u obzir vrijeme potrebno za pripremu mesnih obroka, kreirali smo liniju koja potrošačima omogućava pripremu vrhunskog obroka ne samo za svoju obitelj, već i za nenajavljene goste bez prethodnog planiranja“ objasnila je Ines Bertinovec, direktorica Razvoja i tehnoloških inovacija PIK Vrbovca,

Chef Stjepan Vukadin

Stoga će uz tri recepta, koje je povodom lansiranja inovativnih proizvoda iz linije osmislio poznati chef Stjepan Vukadin, svatko postati vrhunski kuhar u udobnosti vlastitog doma.

Promjene životnih, ali i prehrambenih navika naših potrošača ostavile su prostora na tržištu za inovativne proizvode poput Slow cooked selection linije. Kako bismo potrošačima skratili vrijeme potrebno za pripremu jela, u PIK Vrbovcu smo proizvode iz ove linije kuhali satima. Na našim potrošačima je slijediti jednostavne upute s pakiranja proizvoda i ukusno jelo će jako brzo biti na stolu. Ujedno, uz svaki proizvod dobiva se aluminijska posuda kako bi se spriječio nered prilikom pečenja te BBQ umak koji se odlično sljubljuje s internacionalnim artiklima“, rekla je Kristina Hustić, direktorica marketinga PIK Vrbovca.

U nastavku donosimo jedan recept, a sve ostale recepte s potpisom proslavljenog hrvatskog chefa, koji će oduševiti sve gastro entuzijaste, početnike i eksperte, mogu se pronaći na web stranici Volim meso.

Pečeni buncek sa štapićima od krumpira i umakom od senfa

Sastojci:
500 g PIK Pork Knuckle (Buncek)
1 kg krumpira
1 l ulja
1 žlica senfa
1 žlica majoneze
5 g sjeckanog korijandera
2 kom kiselih krastavaca
1 kom Shallot luka
1 limeta
½ žlice crvene dimljene paprike
Prstohvat češnjaka u granulama

Priprema:

  1. Pećnicu s cirkulacijom zraka zagrijte na 180 °C ili na 200 °C s gornjim i donjim grijačem. Buncek izvadite iz vrećice i stavite u posudu za pečenje te pecite 45 minuta.
  2. Dok se meso peče, ogulite krumpir i narežite ga s japanskom mandolinom na tanke trake ili s običnom mandolinom na tanke ploške.
  3. Tanke ploške krumpira složite u posudu za pečenje u više slojeva začinjavajući svaki drugi sloj. Trebali bi složiti barem desetak slojeva. Zatim krumpir pokrijte aluminijskom folijom i pecite dva sata na 140 °C – 150 °C poklopljenog s drugom posudom.
  4. Kada je složenac od krumpira gotov, pričekajte da se ohladi pa ga isijecite na prutiće veličine 2×10 cm. Prutiće pržite u dubokom ulju dok ne dobiju zlatnu boju.
  5. Kako bi dobili umak sjedinite senf, majonezu, sjeckani korijander, sjeckane kisele krastavce, sjeckani luk shallot, dimljenu papriku, češnjak i sok limete. Po potrebi možete dodati malo maslinovog ulja i vode kako bi dobili željenu gustoću umaka. Buncek narežite na ploške i servirajte uz prženi prutić krumpira te završite s umakom od senfa.

Dobar tek!