Najbolja europska destinacija za medeni mjesec nalazi se u Hrvatskoj

medeni mjesec

Ukoliko uskoro planirate svoj medeni mjesec ili samo želite negdje otputovati za godišnjicu braka, ne morate ići daleko. Najbolja europska destinacija za medeni mjesec nalazi se upravo u Hrvatskoj.

European Best Destinations smjestio je Cavtat na sam vrh popisa najboljih europskih destinacija za medeni mjesec. Ovaj gradić smješten u Dubrovačko-neretvanskoj županiji našao se ispred destinacija u Italiji, Grčkoj, Francuskoj, Španjolskoj…

„Najbolja destinacija za medeni mjesec ove godine je prekrasan, sunčan, romantičan Cavtat na jugu Hrvatske. Smješten nekoliko minuta od Dubrovnika i njegove međunarodne zračne luke, Cavtat nudi zaljubljenima usluge vjenčanja po principu “ključ u ruke”. Nudi i beskrajne mogućnosti za medeni mjesec i smještaj za voljene osobe kombinirajući hotele s 5 zvjezdica s pogledom na more, wellness, sport, bazen… Tu su i boutique hoteli za mladence i najbliže prijatelje, restorani uz more, moderni barovi u srcu najljepšeg zaljeva u Europi“, navodi European Best Destination.

No ovo i nije toliko iznenađenje ako se prisjetimo da se Cavtat i ranije istaknuo. Prisjetimo se da je 2021. godine izabran za treću najbolju destinaciju u Europi po izboru putnika. U TOP 10 najboljih destinacija uvršten je i 2019. godine, a dvije godine zaredom izabran je za najsigurniju destinaciju.

Omeđen planinama i bujnim dijelovima borove i čempresove šume, Cavtat je lijep sa svih strana. Dodajte šetnicu uz more s ribarskim brodovima, zanatskim radnjama te šljunčanim plažama i jasno je zašto su putnici oduševljeni. Osim prirodnih ljepota, Cavtat se ističe bogatim kulturnim i povijesnim nasljeđem te raznolikom turističkom ponudom.

Konkurencija za ovogodišnji izbor najbolje europske destinacije za ptovanja je bila žestoka. Cavtat se našao ispred Santorinija, Rima, Pariza, Budimpešte, Mallorce … Cijeli popis najboljih destinacija za medeni mjesec u Europi možete pronaći ovdje.