Pripremite najfinije uskrsne slastice

slastice

Proljeće je dio godine u kojem brojne kuhinje postaju prave male kulinarske radionice za izradu uskrsnih slastica. Dr. Oetker i ove godine olakšava pripremu uz bogat asortiman proizvoda uz koje će slastice imati vrhunske okuse, a istovremeno će kuhinju ispuniti slatkim mirisima.

Smisao Uskrsa svakako je ljubav i zajedništvo uz okupljanje i druženje s najdražima, a to najviše vole oni najmlađi koji u to vrijeme imaju posebnu zanimaciju – bojanje pisanica. Kako bi im zabavu učinio što praktičnijom, Dr. Oetker nudi boje za jaja u pet žarkih boja koje možete kombinirati. Bez brige, zabava je dopuštena i starijima, a kako će pisanice u konačnici izgledati, stvar je samo vaše mašte.

Druženja s najdražima se nerijetko odvijaju oko stola na kojem će se naći razna tradicionalna jela, a posebnu čar će dati slastice koje donose dašak blagdana. Na Dr. Oetker webshopu možete pronaći različite sastojke za kolače s kojima će priprema biti brža i jednostavnija, a rezultati neće izostati. Osim toga, Dr. Oetker nudi i kuhinjska pomagala – tu su različiti kalupi za kolače i torte s kojima možete pripremati kreativne keksiće, kao i rezači za torte. Šarena jaja, veliki zeko, cijela obitelj zečića ili proljetni tulipani će uz Dr. Oetker modlice za kekse i razne dekoracije učiniti blagdanski stol nikad šarenijim i slađim.

Nagradna igra “Lov na pisanice“
Kako bi priprema slastica bila još zabavnija, Dr. Oetker je organizirao i nagradnu igru „Lov na pisanice“ koja traje od 27. ožujka do 9. travnja. Zeko je izgubio pisanice, razne slastice i sve proizvode koji mu trebaju za pripremu kolača. U zabavnoj interaktivnoj igri svi natjecatelji ih mogu potražiti i sudjelovati u izvlačenju za bogate nagrade. Najsretnijeg dobitnika će Dr. Oetker obradovati iPhoneom 14, a dnevne nagrade su Dr. Oetker poklon bon i plišana ovčica.

Saznajte više i igrajte se na linku.

Uskrsna pinca u novom ruhu

Kako bismo vam olakšali pripremu jednog od najtradicionalnijih recepata koje vežemo uz Uskrs, u nastavku vam donosimo recept za pincu.

Dizano tijesto:
• 500 g glatkog brašna
• 1 omot Dr. Oetker Kvasca instant
• 1 prstohvat soli
• 90 g šećera
• 1 omot Dr. Oetker Vanilin šećera
• malo arome limuna (tekuće arome)
• 1 vrh noža mljevenog muškatnog oraščića
• 1 vrh noža mljevenog pimenta
• 1 vrh noža mljevenog anisa
• 2 jaja (veličine M)
• 125 ml bijelog vina
• 125 ml mlijeka (mlako)
• 100 g maslaca (rastopljenog)
• 50 g grožđica

Za premazivanje:
• 1 razmućeno jaje (veličine M)

Za posipanje:
• Malo šećera u prahu

PRIPREMA:

Dizano tijesto
Za tijesto prospite brašno u posudu i dobro pomiješajte s kvascem. Dodajte sol, šećer, vanilin šećer, aromu, začine, jaja, bijelo vino, mlijeko i maslac te mikserom (lopaticama) umijesite tijesto. Kratko umijesite grožđice. Ostavite pokriveno na toplom mjestu tako dugo dok se tijesto ne udvostruči.

Tijesto izlupajte (spljoštite i preklopite slijeva i zdesna prema sredini) i podijelite na četiri komada. Od komada tijesta oblikujte kugle te ih složite jednu do druge u kalup za torte s namašćenim dnom (Ø 26 cm). Ostavite pokriveno na toplom mjestu da se diže oko 20 minuta, a potom premažite jajetom.

Kalup stavite u sredinu prethodno zagrijane pećnice.

Električna pećnica 170 °C
Pećnica na vrući zrak 150 °C
Vrijeme pečenja: oko 40 Minute

Za posipanje
Ohlađenu uskrsnu pincu pospite šećerom u prahu.