Muče vas proljetni umor i depresija? Evo kako razbuditi organizam

proljetni umor

U proljeće češće osjećamo umor koji može rezultirati osjećajem nezadovoljstva, tugom, usporenošću, razdražljivošću i dekoncentracijom. Ovo stanje kolokvijalno nazivamo “proljetnom depresijom”. Ako ste se prepoznali među ovih simptoma vrijeme je da se pokrenete i trgnete iz melankolije. Najbolji način da pobijedite proljetni umor i depresiju je prvenstveno unošenjem dovoljnih količina vitamina, izlaganjem što je više moguće svjetlosti, boravku u prirodi i povećanju tjelesne aktivnosti.

Pri buđenju organizma nakon zimskog sna od velike su pomoći i ručne masaže. Riječ je o postupku koji ima niz benefita. Primjerice, masažom se poboljšava krvotok, iz lojnih i znojnih žlijezda istiskuju se sekreti, smanjuju se potkožne ubrzava dotok hranjivih tvari u tkiva. Osim klasične masaže, u sklopu Aveda Spa Lounge kabine možete isprobati i ručnu limfnu drenažu. Upravo je limfa drenaža koja se ne izvodi mehanički, već rukama posebitost ponude salona Ruža Pure Aveda.

Riječ je o sigurnoj i učinkovitoj tehnici pomoću koje određenim laganim i ritmičnim pokretima potičemo prirodan tok limfe i kretanje međustanične tekućine što dovodi do izlučivanja neželjenih tvari i toksina, a time i čišćenje organizma što pozitivno utječe na cjelokupan wellbeing i zdravlje. Idealan je odabir upravo u slučajevima kada organizam želite osloboditi nakupljenih otpadnih tvari.

Pobijedite proljetni umor

Ujedno, ručna limfna drenaža je sjajan saveznik u borbi protiv neželjenih kilograma jer pospješuje proces mršavljenja, ujedno pomažući općem oporavku organizma. Svakodnevna izloženost stresnim situacijama ostavlja danaka na naš organizam, a stimulirajući rad sustava blagim pokretima dolazi do drenaže nadraženih dijelova čime se ujedno poboljšava rad imunosnog sustava i potiče otpuštanje prirodnog otpada iz tijela. Ukratko, ovu magičnu masažu u svom protokolu trebao bi imati baš svatko, i žene i muškarci od 20 godina naviše.