Školski muzej Vas poziva na otvorenje nove galerije “Školica za 5”

školski

Hrvatski školski muzej vas poziva u Noći muzeja, u petak 27. siječnja, u 20 sati na otvorenje nove galerije Hrvatskog školskog muzeja u Hebrangovoj 5. Novom izložbeno radioničkom galerijom „Školica za 5“, koja je muzeju dodijeljena zalaganjem Gradskog ureda za kulturu i njegove pročelnice, gospođe Emine Višnić, muzej je, napokon, nakon tri godine ponovo u mogućnosti u svojim prostorima zanimljivim i raznolikim izložbama, radionicama i drugim događanjima nastaviti suradnju s dosadašnjim posjetiteljima te novom publikom zainteresiranom za rad jedinog muzeja u Hrvatskoj specijaliziranog za povijest školstva.

Također, prilikom otvorenja novog prostora svečano će se otvoriti i javnosti predstaviti izložba „Moje dječje dragocjenosti : donacije Hrvatskom školskom muzeju“, autorica Sonje Gaćina Škalamera i Sanje Nekić, Na izložbi će biti prikazane izabrane donacije poklonjene muzeju zadnjih nekoliko godina s naglaskom na donacije gospođa Gordane Vnuk i Ire Karlović koje će u Noći muzeja govoriti o djetinjstvu 60-ih i 70-ih godina prošlog stoljeća. Školski muzej čuva vrijedne donacije, uspomene djetinjstva i školovanja čime obogaćuje kulturu sjećanja i pamćenja na nestale svjetove djetinjstva u nama. Uz poziv na izložbu muzej poziva: Sačuvaj svoje djetinjstvo i doniraj svoje uspomene Hrvatskom školskom muzeju!

U Noći muzeja, muzej će biti otvoren od 18 do 1 sat u galeriji „Školica za 5“, Hebrangova 5. Ako niste u mogućnosti posjetiti ih pozivamo vas da sudjelujete u razmjeni iskustva iz svojeg školovanja – My precious… moments. Svoja dragocjena iskustva snimite u obliku kratkog videa (do 2 min) i pošaljite na email idumbovic@hsmuzej.hr. Pristigle video filmiće postavit će se na mrežne stranice i društvene mreže Školskog muzeja.