Vratila se jedna od najljepših zagrebačkih adresa Adventa

u bote

Posljednjih nekoliko godina Advent u Bote jedno je od mjesta kojima se rado vraćamo. Ovu godinu Zvonimirova 124, mjesto je u kojem ćemo usred gradske vreve uživati u mirnoj oazi u kojoj nas očekuje pravi hedonizam. Duhu Božića i važnosti zajedništva u velikoj obitelji Šare oduvijek se pridaje posebna pažnja, a želja je isto prenijeti i gostima restorana.

Tema ovogodišnjeg Adventa u Bote je čarobna šuma koja svakom pruža priliku sa se izgubi u božićnoj bajci prepunoj nevjerojatnih okusa i mirisa. Na samom ulazu čekaju vas velike zvijezde koje su uistinu pale u našu čarobnu šumu kako bi ljudima osvijetlile i uljepašale ovo posebno doba godine. Bota je sada mjesto u kojem nestaje stvarnost i kreće hedonizam!“ – otkriva dizajnerica interijera Nina – Pixy With Love.

Restoran Bota Šare za vrijeme Adventa svakog će četvrtka i petka uz živu glazbu gostima predstaviti svoje najbolje specijalitete. „Čitav tim restorana Bota zasukao je rukave da bi svoj okoliš, interijer i gastro ponudu pretvorili u pravu gastro bajku!“ – ističe Antonela Šare.

Ove godinu na Vašoj najdražoj zagrebačkoj gastro adresi u Čarobnoj šumi čekaju Vas brojna iznenađenja. Živa vatra, velike zvijezde i njihalica za dvoje prekrivena baršunom idealna je kulisa za božićnu fotku koja će nam još dugo ostati kao draga uspomena.

Iz uvijek bogate Botine riblje vitirine odabrani su najbolji komadi svježe jadranske ribe za tri jela dostojna blagdanskog stola, a koja možete napraviti i u svom domu. To su carpaccio od orade iz Malog Stona s divljom narančom, brudet od brancina i cipola te jadranske lignje na dubrovački s toplim krumpirom i rikulom.

Advent u Bote ovog Božića mjesto je okupljanja, slavlja i stvaranja najljepših uspomena u krugu obitelji, prijatelja, poslovnih partnera i svih dragih ljudi koje ćemo tek upoznati na ovoj adresi.

LIGNJE NA DUBROVAČKI S TOPLOM SALATOM OD KRUMPIRA I RIKULE

Sastojci:
Oštro brašno 20g
Sol
Papar
Maslinovo ulje 0.5dl
Rikula 400g
Krumpir 400g
Lignje 1.2kg

Priprema:
Lignje očistimo od iznutrica, glave, očiju i zuba. Napravimo ravan rez po dužini i otvorimo lignju na leptira. Dobro posuŠimo te lignju ističemo s one strane u kojoj su bile iznutrice, posolimo, popaprimo te istučenu stranu stavimo u brašno. Zatim pržimo u dobro zagrijanoj tavi dok se one same ne saviju te dobiju zlatno žutu boju. Poslužimo s rikulom i toplim krumpirom.

Foto: Filip Popović