Otvorenje Adventa Zagreb

advent zagreb

Još samo 2 dana nas dijeli do početka Adventa u Zagrebu i paljenja lampica

Ove godine Advent Zagreb na ulice grada vraća ono što će nas uvijek nasmijati i razvedriti, raznježiti i očarati: božićne dekoracije i ljupke drvene kućice, dražesnu glazbu i prigodne predstave, odličnu ugostiteljsku ponudu te nasmiješena rumena lica. Advent u Zagrebu predstavlja božićni duh, a njega stvaraju emocije u našim srcima. On je lagana šetnja s najmilijima, osjećaj topline unatoč hladnoći u zraku, radost darivanja i vjera u bolje sutra. I zato je ove godine adventski program u Zagrebu kreiran da zvukom, prizorom, okusom i mirisom dozove taj božićni duh na ulice grada s milijun srca, a kako bi svako od njih moglo ponovno iskusiti osjećaj čiste radosti.

U organizaciji Grada Zagreba, Turističke zajednice grada Zagreba (TZGZ) te institucionalnih i privatnih partnera, višestruko nagrađivani Advent Zagreb ove godine će se održati u periodu od 26. studenog i trajat će, zajedno s novogodišnjim događanjima, do 7. siječnja 2023.

Otvorenje će se održati u subotu 26. studenog prema slijedećim terminima:
16:30 – Manduševac, paljenje prve adventske svijeće
17:30 – Plato Gradec, prigodno otvorenje
18:30 – Ledeni park, svečano otvorenje
19:30 – Zrinjevac, paljenje lampica

Bogat kulturno – glazbeni program po raznim lokacijama u gradu, kao i detaljne satnice svih programa te aktualne informacije dostupne su na službenim stranicama Adventa Zagreb.