Treći tjedan Scene Amadeo u Galeriji Klovićevih dvora

U sklopu Scene Amadeo, u srijedu, 31.08.2022. u Glerija Klovićevi dvori nastupit će vrhunski gitarist, Petrit Çeku s programom Putovanje gitare kroz stoljeća. Petrit Ceku ostvario je bogatu karijeru, osvojivši slušateljstvo i glazbenu kritiku. Nastupao je diljem Europe i Sjeverne Amerike sa solističkim recitalima te kao solist u pratnji raznih simfonijskih orkestara: Simfonijskog orkestra Allentowna, Simfonijskog orkestra Baltimorea, Komornog orkestra Češke filharmonije, Orkestra državnog hermitaža St. Petersbuga, Simfonijskog orkestra Albanske radiotelevizije, a u Hrvatskoj s orkestrima poput Zagrebačke filharmonije, Dubrovačkog simfonijskog orkestra te Simfonijskog orkestra HRT-a. Redovno svira s poznatim ansamblom Zagrebačkim solistima te gitarskim triom Elogio.

U petak, 02.09.2022. očekuje nas Kadar sekvenca Filipa Šovagovića.

Radi se o konceptu podijeljenom u tri dijela, na rane, aktualne i buduće radove, no ipak, dogovor je da sviramo u dahu, kao da se radi o samo jednoj kompoziciji. S obzirom na sve ove okolnosti naš je repertoar dosta nepredvidljiv i često se mijenja. Nije nam još uspjelo da probamo onako kako je prvotno zamišljeno. Možda zato jer je prvotno zamišljeno da se stvari mijenjaju“. – rekao je Filip Šovagović.

U nedjelju, 04.09.2022. na rasporedu je autorska večer Borne Šercara koji će u svom programu izvesti praizvedbu kompozicije naručene za Scenu AMADEO, a gosti su Matej Meštrović, Ivana Kuljerić Bilić i Nikola Krbanjević, Saša Nestorović, Mario Igrec, ansambl LADO i Ladarice, Mario Ivelja. Autorska večer Borne Šercara, kako ju je sam autor koncipirao u dva dijela, biti će opus skladbi koje je radio za Zagreb Jazz Portrait koji je nedavno obilježio 30 godina djelovanja, i Borna Šercar’s Jazziane Croatice s kojom autor djeluje već preko 13 godina.

Ulaznice su dostupne na Ulaznice.hr i Entrio.hr .