Gitaristički virtuoz na Sceni Amadeo

U prostoru atrija Hrvatskog prirodoslovnog muzeja na zagrebačkom Gornjem gradu održat će koncert gitaristički virtuoz svjetskog glasa – Petrit Çeku . Koncert će se održati u utorak, 16. srpnja u 21 h i sigurno će privući veliki interes svih ljubitelja klasične glazbe.

Petrit Çeku glazbenik je iznimnog senzibiliteta i ekspresivnosti koji su privukli publiku i kritičare diljem svijeta. Glazbeni kritičar Colin Cooper okarakterizirao ga je kao “solista visokih mogućnosti”. Tijekom bogate karijere osvojio je čak devet prvih nagrada na međunarodnim gitarskim natjecanjima. 2008. godine nagrađen je godišnjom nagradom Mladi glazbenik godine koju dodjeljuju Zagrebačka filharmonija i Hrvatska poštanska banka.

Moja ljubav prema gitari se pojavila prije nego što sam uspio razmišljati o tome. Kad je došao trenutak za odabir struke, ja sam već bio stručnjak na gitari. Moj pokojni otac je sjajno svirao gitaru i vrlo rano me naučio prvim skladbama. Imao sam nezasitnu potrebu za glazbom. Mislim da svi ljudi vole glazbu; doista do sada nisam sreo nikoga da ne voli glazbu. Međutim, da biste se bavili ovim poslom solista na instrumentu, morate imati žeđ za glazbom koja je potpuno izvan kontrole. Tu opsesiju prema glazbi je apsolutno nemoguće objasniti, ali se može eventualno osjetiti na koncertu uživo.“ – rekao je Ceku.

Kao jedina zagrebačka ljetna polivalentna Scena, kroz 20 godina djelovanja Scena Amadeo Zagrepčanima je donijela brojne domaće i inozemne predstavnike svijeta glazbe, filma, književnosti i likovne umjetnosti, a svoju misiju uspješno nastavlja dalje. Uvjerite se u to i sami, i ovaj utorak ne propustite koncert za koji će se sigurno tražiti karta više.

U slučaju kiše koncert će se održati u Muzeju Mimara.