Najnovija Innovation Story kolekcija slavi ljubav u svim oblicima

H&M predstavlja petu kolekciju u svojoj inicijativi za održivost Innovation Stories s kolekcijom na temu romantike, pozivajući kupce da se zaljube u materijale napravljene od otpada. Upečatljivi modni izričaji i mekani zavodljivi stilovi kombinirani su s prenamijenjenim, recikliranim materijalima, od kojih su mnogi izrađeni od reciklirane odjeće, plastike iz oceana ili drugih otpadnih materijala. Namijenjeni za njegovanje i dijeljenje, komadi dolaze s naljepnicama na kojima kupci mogu napisati svoje poruke kada odjeću žele prenijeti nekom novom.

Kolekcija Innovation Story Cherish Waste bit će dostupna na hm.com od 21. travnja.

Kolekcija kombinira hrabre proporcije s vrhunskim materijalima stvorenim od otpada. Neki od ovih materijala prvi su za H&M, uključujući MIRUM®, recikliranu svilu i AirCarbon™. Vodeći komadi su haljine, od večernje haljine u obliku srca u obliku žvakaće gume do blijedoplave puff-ball mini i ružičaste pletene haljine sa šiljcima, sve izrađene od recikliranog poliestera. Reciklirana svila izrađena od otpadne svile koristi se na ružičastoj košulji s volanima, dok su cipele i narukvice od MIRUM®, biljne kože bez plastike, izrađene od biljnih vlakana, biljnog ulja i minerala. Nakit krase crna srca izrađena od AirCarbon™, biomaterijala napravljenog od prirodnih mikroorganizama koji koriste zrak i ugljik iz stakleničkih plinova koji bi inače otišli u atmosferu.

Ova kolekcija je slavlje ljubavi, ispunjena herojima iz ormara koji se osjećaju ugodno za nošenje, čak i ako su dramatični, statement komadi. Moj savjet je da izađete iz svoje zone udobnosti i istražite svestrane kombinacije: usudite se odjenuti preveliki kaput s leopard uzorkom s mrljama u obliku srca uz uski, izrezani bodi ili se opustite u kompletu s inspiriranim motivima srca balonima od folije”, kaže Ann-Sofie Johansson, kreativna savjetnica u H&M-u.

Dizajnerski tim želio je stvoriti kolekciju o ljubavi, intimnosti i stvaranju veza – ne samo međusobno, već i s našim ormarima. Svaki komad je dizajniran kako bi omogućio nositelju da izrazi svoje pravo ja i da izrazi svoje vrijednosti korištenjem materijala koji se bore protiv otpada. A nakon što steknu svu ljubav koju mogu od ovog komada, nadamo se da će je prenijeti nekom novom,” kaže Ella Soccorsi, dizajnerica u H&M-u.