Prvi dječji grad u Hrvatskoj od sada ima i financijsku instituciju – Kuću štednje!

U MiniPolisu je početkom lipnja otvorena Kuća štednje – prva financijska institucija u dječjem gradu čiji će sadržaji djeci omogućiti da u najranijoj dobi steknu osnove financijske pismenosti i razviju set ključnih vještina za odgovorno financijsko ponašanje.

MiniPolis, između ostalog, već ima vlastitu zračnu luku, vatrogasnu postaju, nogometni stadion i hitnu pomoć, a od sada će, tako, imati – štedionicu.
Otvaranje štedionice bio je logičan korak u razvoju i širenju MiniPolisa koji je ovim iskorakom postao još realističnija minijatura pravog grada”, izjavila je Ines Gašo, vlasnica i direktorica MiniPolisa.

MiniPolis je Kuću štednje osmislio i uredio u partnerstvu s Erste Plavim, društvom za upravljanje obveznim i dobrovoljnim mirovinskim fondovima.
Prisutnošću u Minipolisu omogućili smo djeci u najranijoj dobi učenje kroz igru i interaktivne alate o financijama i mirovinskim fondovima. Primarni cilj suradnje je osnaživanje aktivnosti financijske pismenosti i priprema najmlađih, kroz igru i zabavu, za svijet odraslih u kojem će svakodnevno morati donositi financijske odluke”, izjavila je Marta Meštrov, direktorica prodaje i marketinga Erste Plavog.

Djeca će osnove financijske pismenosti u Kući štednje stjecati kroz igru, koja podrazumijeva kombinaciju didaktičkih igračaka i ekspertno osmišljenih scenarija, te redovite edukativne radionice.

Prva u nizu edukativnih radionica u Kući štednje na rasporedu je već ovog petka, u 17:00 sati. Rezervacije termina nisu potrebne, a ulaz je slobodan za sve s nekom od MiniPolis ulaznica.