Počinju besplatni online treninzi namijenjeni mladim majkama

Na radost svih mladih majki projekt Grada Zagreba i Kineziološkog fakulteta u Zagrebu GETFIT4FREE predstavlja novi, besplatni program vježbanja namijenjen upravo njima. Proces oporavka tijela nakon poroda izuzetno je kompleksan i težak te je mladim majkama neophodno stručno vodstvo prilikom uključivanja u tjelesno vježbanje. Također, kako se u ovoj ionako nezvidnoj epidemiološkoj situaciji ne bi morale odvajati od svojih beba, ovaj projekt omogućuje im besplatne online treninge iz udobnosti vlastitog doma. Mlade mame će tako u programima vježbanja moći sudjelovati preko ZOOM platforme uz stručno vodstvo te rekvizite i pomagala koji su im dostupni kod kuće.

Za sudjelovanje u besplatnim programima vježbanja možete se prijaviti već danas na e-mail: prijave.getfit4free@kif.hr. U prijavi je potrebno navesti ime i prezime, datum rođenja, visinu, težinu te koliko je vremena prošlo od poroda. Prijave su otvorene do 15. travnja, a broj mjesta je ograničen kako bi se osiguralo pravilno izvođenje vježbi te kako bi stručnjaci mogli individualno pristupiti svakoj polaznici.

Treninzi će biti namijenjeni isključivo mladim majkama te prilagođeni njihovim potrebama i mogućnostima. Svi treninzi provoditi će se u vlastitom domu, uz svima dostupne rekvizite i pomagala. Plan i program vježbanja osmišljen je i bit će vođen i kontroliran od strane stručne osobe, također mlade mame.“ – istaknuo je prof.dr.sc. Damir Knjaz, koordinator projekta i profesor na Kineziološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.

GETFIT4FREE već mjesecima doprinosi u poticanju zdravih životnih navika te u podizanju razine svijesti svih građana Zagreba o važnosti tjelesne aktivnosti za očuvanje zdravlja. U trenutnoj epidemiološkoj situaciji ujedno značajno podiže kvalitetu života te samim time osigurava zdraviju i sretniju budućnost svih nas.