Znate li što znači Toile de Jouy?

“Toile de Jouy”, ponekad skraćeno jednostavno “toile”, vrsta je ukrasnog uzorka koji se sastoji od bijele ili prljavobijele … Povijest toile de Jouy Bukolične scene udvaranja parovima i seljacima koji ubiru sijeno tipični su toile de Jouy, ali ima još toga u ovom platnu, koje je krasilo ormare i interijere Francuske iz 18. i 19. stoljeća.

Pomislite na toile de Jouy i sjećanje će vam se zaustaviti na šarmantne slike seoskih idila. ‘Pastoralni romantični žanr’ je onaj na kojeg svi prvo pomisle, ali postoji mnogo različitih žanrova. Doista, teme i motivi za ovaj stil tiskanog pamuka pokrivali su različite tematike, od cvjetova i basni do grčke mitologije i znanstvenog napretka.

Sada općeniti izraz za tkanine s tim scenama, ‘toile de Jouy’ zapravo je francuski za ‘platno od Jouya’, a posebno se odnosi na tiskano platno koje je proizveo Christophe-Philippe Oberkampf (1738-1815) u francuskom gradu Jouy- en-Josas u blizini Pariza od 1760. do 1843. ‘Oberkampf u Jouyu bio je jedan od glavnih proizvođača, ali bilo je proizvođača po cijeloj Francuskoj koji su radili vlastite verzije toilea.

KOD TOILE DE JOUY KOLEKCIJE
100% pamuk za koji jamči da nema alergena i da je pogodan za kožu (Oeko-tex Standard 100)
kako bi ugodio vašoj koži, a dolazi u neodoljivim uzorcima i bojama kako bi ugodio vašim očima…