Isprobajte novu Zvijezda majonezu prženi luk

Luk ili voliš ili ne voliš. Neki ga se klone dok mu drugi niti ne pokušavaju odoljeti, premda puste suzu dok ga sjeckaju. Zvijezda zato predstavlja rješenje – Zvijezda majonezu prženi luk koja se odlično slaže sa svim namirnicama i svidjet će se ljubiteljima luka i onima neodlučnima.

Zvijezdina premium delikatesna majoneza s okusom prženog luka namijenjena je gurmanima koji žele poboljšati jelo. Isprobajte je uz salatu, povrće i meso, dodajte je sendviču i obavezno kombinirajte uz prženi luk!

Pripremljena po tradicionalnoj recepturi od jaja i suncokretova ulja, a bez konzervansa, dodanih aroma i stabilizatora, majoneza Zvijezda prženi luk zbog svojih sastojaka i bogate teksture odlično se upotpunjuje sa svim namirnicama, a dolazi u praktičnoj vrećici od 85 g.

RECEPT
Onion rings sa sirom by Darko Kontin

Sastojci:
400 grama žutog luka
2 jaja
80 grama krušnih mrvica
50 grama glatkog brašna
40 grama sira ribanca
1 čajna žlica sušenog kopra
2 vrećice Zvijezda majoneze prženi luk
1 litra Zvijezda suncokretova ulja
Sol i papar po želji

Priprema:
Luk ogulite pa odrežite vrh i dno sa svake glavice. Luk zatim narežite na ploške debljine do 1 cm i prstima razdvojite slojeve luka u kolutove različitih veličina.

U dublju posudu usipajte brašno. U drugoj posudi razmutite dva cijela jaja s malo soli i papra, a u trećoj pomiješajte krušne mrvice, sitno naribani sir ribanac i kopar.

Svaki kolut luka uvaljajte najprije u brašno, zatim u razmućena jaja i na kraju paniranje završite u krušnim mrvicama sa sirom.

U dubokom loncu ili fritezi zagrijte ulje na temperaturu od 170 stupnjeva.

Luk pržite oko 2 minute uz povremeno okretanje ili sve dok kolutovi ne dobiju zlatno smeđu boju.

Pržene onion ringse odložite na papirnati ubrus kako bi se upio višak masnoće i kako bi luk postao hrskaviji.

Hrskave onion ringse sa sirom poslužite tople uz majonezu Zvijezda prženi luk.

Dobar tek!